С човек по-малко Милан възкръсна, но скромният съсед Монца ги съкруши в мач с 6 гола


С човек по-малко Милан възкръсна, но скромният съсед Монца ги съкруши в мач с 6 гола
Снимка: Getty Images

2031 0

Скромният Монца победи болезнено своя съсед Милан в двубой от 25-ия кръг на Серия А. Мачът беше много интригуващ и предостави 6 гола и червен картон на зрителите в Монца.

Домакините откриха в 44' от дузпа, реализирана от Матео Песина, а в 51' поведоха с 2:0 след попадение на Дани Мота. Секунди след това Лука Йович остави "росонерите" с човек по-малко след удар с лакът, но в 65' гостите "възкръснаха" с гол на Оливие Жиру.

В 88' Пулишич върна Милан в играта, изравнявайки за 2:2, но в добавеното време Уорън Бондо върна преднината за Монца, а в последните секунди Лоренцо Коломбо оформи крайното 4:2. Това е първи случай в историята на домакините, в който те вкарват 4 гола в един мач от Серия А.

В 31' Монца стигна до опасност пред вратата на Милан, като Милан Джурич отправи изстрел с глава и нацели гредата. В самия край на първото полувреме тимът поведе в резултата. Това се случи след грубо нарушение на Малик Тиау, който събори футболист на домакините в наказателното поле. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Матео Песина и не срещна трудности в реализирането ѝ - 1:0.

На полувремето Стефано Пиоли направи 2 смени, пускайки в игра "артилерията" си в лицето на Рафаел Леао и Оливие Жиру. Шест минути след подновяването на играта обаче Монца вкара още един гол. След чудесна контраатака Дани Мота отправи изстрел между двама защитници на "росонерите" от ръба на наказателното поле и постави гостите в нокдаун - 2:0.

В следващата минута положението за Милан се усложни до "червено", след като Лука Йович бе провокиран от Ицо и го удари с лакът, заради което беше изгонен с директен червен картон.

Въпреки тежката ситуация, Милан стигна до едно попадение в 65-ата минута, когато след атака отдясно топката достигна до намиращия се почти във вратарското поле Жиру и той вкара 12-ия си гол за сезона за 2:1.

В 88-ата минута Кристиан Пулишич отново изравни резултата, след като получи отдясно и навлезе в наказателното поле, стреляйки над плонжа на вратаря - 2:2.

Две минути по-късно обаче Монца отново взе аванс след красив гол на Уорън Бондо, реализиран от границата на наказателното поле. В 90+5' преотстъпеният от Милан Лоренцо Коломбо вкара четвърти гол за домакините, но отказа да празнува. Мачът завърши с този резултат - 4:2 за Монца.

Така гостите от Милано пропуснаха да се качат на второто място в Серия А и са трети. Монца, който заема 11-ата позиция, прекъсна серията им от 3 поредни победи в Серия А и общо 6 мача без загуба. "Росонерите" изостават на 11 точки от върха, където е Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички