Пропусната дузпа и късен гол спряха Уулвс срещу "Краля" на Лига Европа


Пропусната дузпа и късен гол спряха Уулвс срещу "Краля" на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

3784 0

Носителят на рекордните 5 трофея в Лига Европа - Севиля, се класира за 1/2-финалите на тазгодишното издание на надпреварата! Андалусийци отстраниха Уулвърхямптън след трудна победа с 0:1 в четвъртфинален сблъсък.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11-ата минута Адама Траоре осъществи впечатляващ пробив към наказателното поле, но бе фаулиран от Роберто Карлос след закъснял шпагат. Съдията отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Раул Хименес. Изстрелът на нападателя на "вълците" обаче бе твърде колеблив и в обсега на вратаря Боно, който успя да спаси.

В минутите до почивката Севиля бе доминиращият отбор на терена, докато Уулвс изчакваше шансовете си на контраатака. Испанският отбор държеше топката в по-големи периоди от мача, но въпреки това не успя да създаде нищо опасно пред добре подредената отбрана на "вълците" и опитния страж Руи Патрисио.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 63-ата минута Юсеф Ен-Несири успя да пробие в наказателното поле на "вълците" след упорити опити да съхрани топката си, а след това "дръпна спусъка" към вратата на Уулвс. Руи Патрисио обаче демонстрира отличен рефлекс, избивайки топката със сетни сили в корнер.

14 минути по-късно Севиля отново бе много близо до така важния гол за андалусийци. Евер Банега изпълни много опасен пряк свободен удар, който се запъти точно под напречния стълб на вратата на Уулвърхямптън, но Руи Патрисио се намеси по блестящ начин, изчиствайки в ъглов удар.

В 88-мата минута Севиля успя да излезе напред в резултата. След заучено положение от корнер Евер Банега получи подаване извън наказателното поле, а веднага след това центрира към пеналтерията. Лукас Окампос се оказа в най-добра позиция, за да засече центрирането с глава и да го оползотвори в гол - 0:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Уулвърхямптън се класира за четвъртфиналите, след като преди пет дни отстрани Олимпиакос с минимален успех от 1:0. Севиля пък се справи с италианския гранд Рома, побеждавайки с 2:0. За днешния двубой в Дуйсбург, Германия символичните домакини са без контузения Джони и изтърпяващия наказание Даниел Поденсе. "Вълците" пък най-вероятно ще играят без Неманя Гудел, който преди седмица даде положителен резултат за коронавирус. Томаш Вацлик е под въпрос за срещата.

Победителят от срещата ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед, който късно снощи преодоля Копенхаген след 120-минутна драма.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Уулвс: Руи Патрисио, Саис, Коуди, Боли, Моутиньо, Дендокер, Рубен Винагре, Дохърти, Рубен Невес, Траоре, Хименес

Севиля: Боно, Регилон, Диего Карлос, Кунде, Хесус Навас, Банега, Фернандо, Жордан, Сусо, Окампос, Ен-Несири

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички