ЛАСК поизпоти Ливърпул, но мърсисайдци тръгнаха правилно в Лига Европа (ВИДЕО)


ЛАСК поизпоти Ливърпул, но мърсисайдци тръгнаха правилно в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3285 0

Ливърпул победи с 3:1 ЛАСК в мач от груповата фаза на Лига Европа. Момчетата на Юрген Клоп се добраха до успеха на австрийска земя след обрат през втората част.

Мърсисайдци стартираха много колебливо и допуснаха попадение още в 15-ата минута. След почивката обаче момчетата на Юрген Клоп се активизираха и атакуващото трио Нунес-Диас-Салах донесе победата на тима. Дарвин Нунес изравни от дузпа в 56'. Само 7 минути след това Луис Диас направи обрата пълен, а влезлият като резерва Мохамед Салах сложи точка на спора 2 минути преди края на редовното време в Австрия.

Ливърпул заема първата позиция в група "E" с 3 точки, следван от Унион Сен Жилоа и Тулуза с по 1, а ЛАСК е последен в класирането. 

През уикенда мърсисайдци ще имат трудната задача да се справят с амбициозния Уест Хям на "Анфийлд" в мач от английската Висша лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Острова стартираха много силно, създавайки няколко положения. Младият Бен Доук бе проблем за отбраната на австрийците. В крайна сметка, "червените" бяха изненадани в 15'. Домакините направиха страхотно заучено положение от корнер, след което Флекер прониза вратата на Келъхър извън наказателното поле с мощен удар за 1:0.

Ливърпул продължи да натиска след допуснатото попадение, но така и не успяваше да създаде опасно положение. В 31' Цимикас прати топката в наказателното поле на домакините, а там Лавал я изби в ръката на свой съотборник, но реферът бе категоричен, че е нямало умисъл в действието на футболиста на ЛАСК.

В 37' се стигна до отличен шанс за мърсисайдци. Топката бе качена на "втория етаж", където Дарвин Нунес стреля силно, но страхотно спасяване на Лавал запази мрежата на ЛАСК суха.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мърсисайдци вдигнаха оборотите още от първата минута на втората част. Футболистите на Юрген Клоп получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение срещу Луис Диас, а 11-метровият наказателен удар бе изпълнен отлично от Нунес за 1:1.

Натискът на Ливърпул си каза думата и гостите стигнаха до пълен обрат. Момчетата на Клоп организираха чудесна атака, която завърши с пас в наказателното поле, а попадението бе реализирано от Луис Диас.

Влезлият като резерва Мохамед Салах също се разписа. Египтянинът направи чудесен пробив, който завърши с удар от точката за изпълнение на дузпа, за да направи резултата 3:1 в Австрия.

Стартови състави

ЛАСК: Лавал, Цирайс, Андраде, Лукенедер, Флекер, Хорват, Йовичич, Ренер, Хавел, Жул, Любичич;

Ливърпул: Келъхър, Байчетич, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Елиът, Гравенберх, Ендо, Доук, Нунес, Диас;

Преди мача

ЛАСК и Ливърпул ще се изправят един срещу друг за първи път. Това ще бъде първи европейски двубой за мърсисайци през кампанията. Съперникът им обаче се включи от плейофа в турнира и отстрани Жрински с 3:2.

Английският гранд вече набира скорост и спечели последните си 4 срещи от Висшата лига, а преди това стартира с реми срещу Челси. Днес на разположение няма да бъдат Арнолд и Тиаго. 

Проблемите за гостите обаче са по-значителни с отсъствието на Анселм, Визингер,Пинто и Тауи. Припомняме ви, че в същата фаза на турнира ЛАСК последователно бе бил с 4:3 и 3:1 Лудогорец през 2020 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички