Къде да гледаме финала в Лига Европа Севиля – Интер?


Къде да гледаме финала в Лига Европа Севиля – Интер?
Снимка: Getty Images/Guliver

5350 0

Тази вечер ще бъде определен победителят в турнира Лига Европа за настоящия сезон. В Кьолн един срещу друг в спор за трофея излизат отборите на Севиля и Интер. Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде излъчван по БНТ 1, като срещата може да следите НА ЖИВО и в SportLive.bg.

Финалът тази вечер ще бъде 6-ти рекорден в Купата на УЕФА/Лига Европа за тима на Севиля. Те са и най-успешният тим в турнира, след като андалусийци са спечелили всички 5 финала, в които са участвали дотук – през 2006-та, 2007-ма, 2014-та, 2015-та и 2016-та година. Севиля започна участието си в турнира в груповата фаза, където завърши на първо място пред АПОЕЛ, Карабах и Дюделанж. В елиминационната фаза испанският тим се справи последователно с Клуж, Рома, Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед, за да стигне до мача за трофея.

Това ще бъде 5-ти финал за Интер в надпреварата, като тимът е печелил 3 пъти трофея досега – през 1991-ва, 1994-та и 1998-ма година. „Нерадзурите“ ще бъдат първият италиански отбор, който играе на финала на Купата на УЕФА/Лига Европа от Парма през 1999-та година. Играчите на Антонио Конте стартираха европейската си кампания в Шампионската лига, но завършиха на 3-то място в своята група и продължиха към Лига Европа. Първо Интер отстрани българския шампион Лудогорец, а след това последователно се справи с Хетафе, Байер Леверкузен и Шахтьор Донецк, за да достигне до финала в турнира. A ето какво каза Антонио Конте след елиминацията на Шахтьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички