Интер прегази Шахтьор и е на финал в Лига Европа!


Интер прегази Шахтьор и е на финал в Лига Европа!
Снимка: Getty Images/Guliver

5098 0

Италианският гранд Интер е другият финалист в Лига Европа! "Нерадзурите" разгромиха украинския първенец Шахтьор (Донецк) с 5:0 в полуфинален сблъсък в Дюселдорф и ще се изправи срещу Севиля в спор за европейското отличие. 

Интер откри резултата в 19-ата минута с гол на Лаутаро Мартинес. В следващите минути Шахтьор така и не успя да намери отговор на инкасираното попадение. "Миньорите" рухнаха в средата на второто полувреме, когато Д'Амброзио се разписа с глава от корнер.

Последваха силни минути за дуото в атака Лаутаро и Лукаку. Най-напред Ромелу асистира на аржентинския нападател за втория му гол в мача, а след това Мартинес върна жеста с асистенция за белгиеца. В 84-ата минута Лукаку вкара и второ попадение, което бе 33-ти гол за него през сезона - с един по-малко от Кристиано Роналдо. Повече за развитието на мача четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 19 минути игра в Дюселдорф Интер откри резултата. Грешка на вратаря Пятов при изнасянето на топката позволи на Николо Барела да се докопа до топката и да пробие по десния фланг, хващайки неподготвена отбраната на Шахтьор. Последва отлично центриране в наказателното поле, където Лаутаро Мартинес успя да засече с глава от непосредствена близост до вратата - 1:0!

Шахтьор бе принуден да тръгне по-смело в атака, но техният символичен домакин бе готов за това. Украинците опитваха атаки и през двата фланга, и през центъра на игрището, но "нерадзурите" останаха напълно непробиваеми в дефанзивен план. Единственото по-опасно положение, до което се добра Шахтьор, дойде в 43-ата минута, когато удар на Маркос Антонио от 20-на метра разстояние профуча над напречния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта защитник на Интер опита да изчисти топката от наказателното поле на отбора, но топката срещна ръцете на Роберто Галярдини. Съдията обаче подмина ситуацията, а ВАР също не се намеси, убивайки претенциите на Шахтьор. Секунди по-късно Лаутаро Мартинес опита опасен изстрел, който бе отразен от вратаря.

В 51-вата минута Ромелу Лукаку също бе близо до гол, но ударът му премина встрани от дясната греда. Десетина минути по-късно бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш бе изпуснат от защитата на Интер и успя да нанесе удар с глава в наказателното поле, който обаче се оказа в обсега на Ханданович.

Две минути по-късно Интер удвои преднината си. След центриране от корнер Данило Д'Амброзио се оказа непокрит на далечната греда и с хладнокръвен удар с глава успя да намери мрежата на Шахтьор - 2:0! Десетина минути по-късно отново удар на Лукаку бе отлично париран от стража Пятов, но за сметка на това секунди по-късно белгиецът асистира на Лаутаро Мартинес за втория му гол в мача - 3:0!

В 78-мата минута Лаутаро върна жеста на Лукаку, като го намери на чиста позиция в наказателното поле. Белгийският таран веднага се възползва от асистенцията на своя партньор в атака, за да направи преднината на отбора си още по-изразителна - 4:0!

Шест минути по-късно Лукаку вкара още по-впечатляващ гол. Мощният футболист демонстрира страхотна линейна скорост, за да елиминира противников футболист, а след това да преодолее и вратаря на Шахтьор - 5:0! Това бе 33-ти гол за Лукаку през сезона в дебютната му кампания за "нерадзурите", доближавайки се на само един от Кристиано Роналдо. Освен това той стана най-резултатният белгиец в историята на евротурнирите.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шахтьор влиза в мача в добро настроение, след като по-рано разгромиха Волфсбург и надвиха убедително Базел. Украинците изпитват само проблеми в защитата, но това е доста притеснително на фона на силната атакуваща линия на съперника. Тимът няма кадрови проблеми преди мача.

Интер също показа добър футбол в последните си мачове в турнира. Италианците са доста по-балансиран отбор от Шахтьор, но изненади в евротурнирите тази година съвсем не липсват. Двама са липсващите в редиците на Антонио Конте - контузените Алексис Санчес и Матиас Весино.

Очакванията са да има голове тази вечер, тъй като в последните 7 мача на украинците са вкарани над 2,5 гола, а в последните си 4 срещи в турнира "нерадзурите" бележат не по-малко от 2 гола. На 21 август победителят от срещата ще се изправи на финал срещу Севиля, който снощи отстрани Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Бастони, Брозович, Галярдини, Барела, Д'Амброзио, Йънг, Лаутаро, Лукаку

Шахтьор: Пятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвиенко, Степаненко, Антонио, Алан Патрик, Марлош, Тайсон, Мораеш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички