Кралят на европейските турнири: Жозе Моуриньо го направи отново


Кралят на европейските турнири: Жозе Моуриньо го направи отново
Снимка: Getty Images

2647 0

Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, успя да изведе "джалоросите" до четвъртфинал във втория по сила европейски турнир Лига Европа и с това той продължи перфектната си статистика с тима от италианската столица, щом стане дума за европейски надпревари.

Специалния обича да мачка в Европа

Футболните фенове добре познават успехите на Моуриньо, когато заговорим за европейски турнири. Той успя да изведе Порто, Интер, Манчестър Юнайтед и Рома до слава в надпреварите.

Безкрайно интересен обаче е фактът, че Жозе Моуриньо вече се класира за четвъртфиналите на европейските състезания за 13-ти път през последните 20 години. Той е спечели 5 от тях, а в момента е 5 пет мача от шести триумф на европейската сцена.

Триумф в Лига Европа увековечава Моу в Рома

Жозе успя да донесе първи европейски трофей на Олимпико от 60 години насам, когато Рома триумфира в Лигата на конференциите през изминалия сезон. Мнозина са на мнението, че сега Специалния може да постигне същото и в Лига Европа, което ще го нареди до големите имена в историята на клуба от италианската столица.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Моуриньо напуска Рома след края на сезон 2022/23?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички