Еспаньол измъкна точката в Унгария и помогна на Лудогорец


Еспаньол измъкна точката в Унгария и помогна на Лудогорец
Снимка: Gulliver/GettyImages

2938 0

Ференцварош и Еспаньол завършиха наравно 2:2 в изключително интересен двубой от група H на турнира Лига Европа. Сигер даде аванс на домакините в средата на първата част, но малко след това Мелендо изравни. През втората част Фернцварош получиха право да изпълнят дузпа, но Исаел пропусна. В края на двубоя унгарците получиха нов 11-метров наказателен удар, като този път Шкварка бе точен. В заключителните минути първо Чивич бе изгонен, а след това Дардер донесе точката на Еспаньол.

Унгарският шампион започна по-силно срещата. В началните минути с пропуски за Ференцварош се отчетоха Франк Боли и Роланд Варга. В 22-рата минута логичното се случи и домакините поведоха в резултата след попадение на Давид Сигер. В минутите след гола „каталунците“ се активизираха и имаха шанс да изравнят резултата, но пропуск направи Виктор Кампузано. В 30-тата минута все пак Еспаньол стигна до гол. Оскар Мелендо бе точен след пас на Пипа. До края на първото полувреме не се случи нещо по-интересно и тимовете се прибраха на почивката при резултат 1:1.

В началото на второто полувреме Ференцварош натисна в търсене на втори гол. Унгарците имаха два много сериозни шанса за гол, но пропуски направиха голмайсторът Давид Сигер и Токмак Нгуен. В 75-тата минута обаче Франк Боли бе съборен в наказателното поле на Еспаньол и съдията отсъди дузпа в полза на Ференцварош. Зад топката застана Исаел, но ударът му бе отразен от вратаря на гостите Диего Лопес. До края на срещата домакините натиснаха в търсене на втори гол. Драмата бе пълна в последните минути на срещата. Първо в 90-тата минута Ференцварош получи правото да изпълни втора дузпа. Зад топката застана Михал Шкварка, който бе точен за 2:1. В 93-тата минута Елдар Чивич от унгарците бе изгонен за втори жълт картон, а за капак на всичко Еспаньол стигна до второ попадение, след като Серхи Дардер засече центриране от корнер.

Равенството означава, че Еспаньол се класира към фазата на 1/16-финалите в Лига Европа като победител в група H. Испанците събират актив от 11 точки. Ференцварош остава на 3-тата позиция с актив от 6 пункта. Равенството на Лудогорец в другия мач означава, че българският и унгарският шампион ще се изправят един срещу друг в Разград в последния кръг в директен мач за класиране напред.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички