Дългото чакане за евротурнирите приключва с четири 1/8-финала в Лига Европа


Дългото чакане за евротурнирите приключва с четири 1/8-финала в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1325 0

Дългото чакане за двубои от евротурнирите приключи. Тази вечер се подновяват битките в Лига Европа с четири срещи от 1/8-финалите. Три от срещите днес са реванши, а според новите правила Интер и Хетафе ще изиграят само един двубой помежду си, който ще определи четвъртфиналиста в Лига Европа.

"Нерадзурите" са сред големите фаворити в надпреварата и ще се борят за трофея още по-нахъсано, след като не успяха да детронират Ювентус в Серия А. Хетафе започна отлично сезона, но след паузата заради пандемията просто не приличаше на себе си и дори не успя да си осигури място в Лига Европа за следващия сезон.

Манчестър Юнайтед свърши работата си с още в първия двубой, след като победи ЛАСК с 5:0. Очаква се днес Оле Гунар Солскяер да експериментира за състава си. В другите две срещи тази вечер обаче има доста повече интрига. Истанбул Башакшехир гостува на ФК Копенхаген с аванс от един гол и самочувствието от спечелената историческа първа титла на Турция. Победителят от този дуел, ще в следващия кръг срещу Манчестър Юнайтед.

Шахтьор (Донецк) пък се наложи с 2:1 в Германия срещу Волгсбург и са по-близо до 1/4-финалите. "Вълците" не са играли официален мач от края на сезона в Бундеслигата на 27 юни. А кога трябва да започне новият сезон в Лига Европа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички