Две огромни изненади в Лига Европа


Две огромни изненади в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

1648 0

Изминаха 1/16-финалите в Лига Европа и, въпреки че изглеждаше, че няма да има особени изненади, две такива белязаха реваншите в турнира. Най-голямата сензация дойде от представителя на топ 4 в английската Висша лига Лестър, който шокиращо падна у дома с 0:2 от Славия (Прага) и изхвърча от елиминациите в надпреварата. 

В първия мач двата гола не си отбелязаха гол и се очакваше рутинна победа на Лестър. Освен това редица от основните футболисти на "лисиците" бяха на разположение, включително Джейми Варди, но и това не промени ситуацията на терена. 

Славия осъществи своя удар в началото на второто полувреме, когато в 49-ата  Николае Станчу напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Сима се размина с топката, но тя се озова у Провод, който реализира лесно за 0:1. 

Въпреки че Лестър натисна, гостите приключиха всичко в срещата в 79', когато разминалият се за първия гол Сима получи топка пред наказателното поле, нагласи се за удар с десния крак и прати топката неспасяемо във вратата - 0:2. Така Лестър е сбогува бързо-бързо с надеждата за нещо значимо в Европа тази година. 

Другата сензация дойде от Германия, където Хофенхайм загуби с 0:2 от Мьолде, след като беше стигнал до 3:3 в първата среща. Още в първата среща германският тим демонстрира по-сериозна класа и водеше на два пъти - 0:2 и 1:3, като при втория резултат Дабур изпусна дузпа, а датчаните се добраха до 3:3 през втората част. 

В днешния двубой Хофе отправи цели 26 удара, от които 9 точни, докато Мьолде имаше едва 3 отправени удара и 2 точни, превърнали се в гол. Героят за гостите беше Юланд Андерсен, който вкара в 20' и 95'. 

В по-малка степен изненадващо е отпадането на друг германски тим - Байер Леверкузен, който се пребори да намали пасива си спрямо Йънг Бойс в първия мач и от 3:0 стигнаха до 4:3, но в реванша загубиха с 0:2 от швейцарския гранд. 

Милан бе напът да отпадне след безличен двубой срещу Цървена звезда, но след 1:1 на "Сан Сиро" и по голове на чужд терен (2:2 в Белград) "росонерите" продължиха напред. 

Ето и всички осминафиналисти: 

Арсенал, Аякс, Мьолде, Гранада, Рейнджърс, Шахтьор, Виляреал, Милан, Рома, Йънг Бойс, Динамо Киев, Динамо Загреб, Славия Прага, Манчестър Юнайтед, Олимпиакос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички