Ливърпул предвкусваше триумф над Лестър, но рухна за 6 минути във Висшата лига


Ливърпул предвкусваше триумф над Лестър, но рухна за 6 минути във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4317 0

Английският шампион Ливърпул отново разочарова с представянето си, след като допусна обрат срещу Лестър и загуби с 1:3 като гост в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. Мохамед Салах даде преднина на мърсисайдци в средата на втората част, но в края на мача - само в рамките на шест минути - "червените" инкасираха три безответни гола, които ги лишиха от точки в кръга. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 12-ата минута Мохамед Салах се сгромоляса в наказателното поле на Лестър след съприкосновение с противников играч, но съдията подмина ситуацията. Повторенията показаха, че в действителност имаше контакт, но и египтянинът го търсеше с цел да си изработи дузпа. Малко по-късно Юрген Клоп бе принуден да извърши смяна, заменяйки Джеймс Милнър с Тиаго Алкантара.

В 27-ата минута Роберто Фирмино стреля към вратата на Лестър, но Шмайхел спаси. В следващите минути "лисиците" упражниха натиск и стигнаха до две много чисти положения за гол пред Джейми Варди, но в първия случай Алисон спаси, а при втория ударът на нападателя срещна гредата. В края на полувремето отново Варди изпусна чисто положение, останал сам срещу вратаря, но основна заслуга за това има Алисон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Трент Александър-Арнолд разтресе напречната греда с удар от пряк свободен удар. В средата на полувремето Ливърпул успя да открие резултата. След грешка при изнасянето на топката от страна на Лестър мърсисайдци нахлуха в наказателното поле. Там Роберто Фирмино направи страхотен пас с пета назад към Салах, който само насочи топката към далечния ъгъл и се разписа - 0:1!

В 78-ата минута Ливърпул извърши нарушение на границата на наказателното поле, като ВАР трябваше да проверява ситуацията дали няма дузпа. Все пак бе изпълнен пряк свободен удар от Джеймс Мадисън, който успя да отбележи в мрежата. ВАР проверява ситуацията за засада, но нямаше такава - 1:1!

Само две минути по-късно Лестър стигна до пълен обрат. Дълго подаване напред доведе до неразбирателство между Озан Кабак и Алисон, като двамата се сблъскаха, а топката отиде в Джейми Варди, който отбеляза на празна врата - 2:1!

Малко по-късно Алисон спаси 100-процентово голово положение на Варди. В 85-ата минута обаче бразилският страж нямаше какво да направи срещу нахлуващия на скорост Харви Барнс, който вкара трето попадение в мрежата на мърсисайдци - 3:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Кулминацията на кризата в Ливърпул дойде в миналия кръг, когато мърсисайдци допуснаха разгромно поражение с 1:4 от Манчестър Сити на "Анфийлд". Проблемите за "червените" обаче се задълбочават, след като стана ясно, че и Фабиньо е контузен. Така днес в отбрана се очаква да започнат двамата нови бранители Озан Кабак и Бен Дейвис.

Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс се наслаждава на страхотен период в Лестър, като "лисиците" са трети с 43 пункта - с три повече от Ливърпул, и на само две от втория Манчестър Юнайтед. В последните си четири мача обаче тимът на Роджърс има само една победа, като е допуснал две равенства и едно поражение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Амарти, Еванс, Союнчу, Рикардо, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън, Мадисън, Барнс, Варди

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Хендерсън, Робъртсън, Вайналдум, Джоунс, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички