Де Роси ще обръща Байер Леверкузен, както го стори с Барселона! Шаби Алонсо отправи предупреждение


Де Роси ще обръща Байер Леверкузен, както го стори с Барселона! Шаби Алонсо отправи предупреждение
Снимка: Getty Images

1507 0

Байер Леверкузен и Рома излизат в реванш от полуфиналите в Лига Европа. "Аспирините" взеха аванс от 2:0 след успех в Италия в първата среща. Старши треньорът на "вълци" Даниеле де Роси обаче смята да обърне германците така, както го стори преди години срещу Барселона в Шампионска лига.

Тогава Де Роси все още бе футболист, а отборът му загуби с 1:4 от Барселона на четвъртфиналите. На реванша обаче италианците надделяха с класическото 3:0 у дома. А сегашният наставник на Рома се върна към онзи двубой.

"Не знам какво точно ще кажа на футболисти, ще ги мотивирам. Онзи път срещу Барселона казах, че имам доверие на групата, а утре със сигурност ще кажа това нещо отново. Знам, че мога да им вярвам и ще опитаме да разочароваме опонента. Онзи път бяхме обречени, ситуацията беше различна. Много неща ме карат да си мисля, че можем да възпоизведем атмосферата и да опитаме да я превърнем в наше предимство" - сподели той.

Де Роси вярва в обрата над Байер Леверкузен

Шаби Алонсо пък предупреди отбора си, че нищо не е решено. Той си припомни миналогодишното поражение от Рома в елиминациите на турнира, когато "вълците" на Жозе Моуриньо отстраниха "аспирините". Според него сега опонентът е още по-добър и отпреди.

Шаби Алонсо иска Байер Леверкузен да използва болката от миналогодишното отпадане от Рома

"Не трябва да сваляме гарда. Не трябва само да се отбраняваме, но и да атакуваме. Знаем, че трябва да ги нараним. Рома е завършен отбор - развиха се много под ръководството на Де Роси и ако са на полуфинал в Лига Европа, то е защото имат страхотни играчи. Познаваме ги добре.

Винаги вторият мач е по-опасен. Един гол бързо може да промения сценария, така че трябва да сме фокусирани от самото начало. Не сме забравили болката от миналия сезон и трябва да използваме тази енергия, за да може да празнуваме с феновете в края на мача" - заяви Алонсо. Само преди дни пък Байер Леверкузен записа нова победа в адската серия от мачове (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички