ЦСКА на Миланов срещу Арсенал и иберийски дуел в 1/4-финалите на Лига Европа


ЦСКА на Миланов срещу Арсенал и иберийски дуел в 1/4-финалите на Лига Европа

4334 0

Вълнуващи битки оформи жребият и в турнира Лига Европа днес. Големият фаворит Атлетико (Мадрид) ще има задачата да отстрани коравия португалски Спортинг (Лисабон), като в първия мач "дюшекчиите" са домакини.

Арсенал пък ще се изправи срещу тима на Георги Миланов - ЦСКА (Москва). Халфът е единственият български футболист, останал в евротурнирите. В първия мач домакин е английският гранд.

Другите две двойки противопоставят РБ Лайпциг на Олимпик Марсилия, а австрийският Ред Бул Залцбург ще мери сили с Лацио. 

ЖРЕБИЯТ В ШАМПИОНСКА ЛИГА 

Първите четвъртфинални битки са планирани за 3 и 4 април, а реваншите - за 10 и 11 април.

Ето и четирите двойки:

РБ Лайпциг - Олимпик Марсилия

Арсенал - ЦСКА (Москва)

Атлетико (Мадрид) - Спортинг (Лисабон)

Лацио - РБ Залцбург

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Големият фаворит безспорно е Атлетико Мадрид, който показва 100%-ова амбиция в надпреварата. Диего Симеоне изведе своя тим до четвъртфиналите по категоричен начин, след като в осминафиналите "дюшекчиите" разбиха с 3:0 и 5:1 Локомотив Москва.

Вторият голям фаворит несъмнено е английският Арсенал, който се предаде на всички останали фронтове и ще атакува с всички сили титлата в Лига Европа. Това беше доказано в мачовете с Милан, които "артилеристите" спечелиха с 2:0 в Милано и 3:1 в Лондон.

Голямата изненада дойде от ЦСКА Москва. Отборът на Георги Миланов загуби в руската столица с 0:1 от домакина на финала в турнира - Лион. В реванша обаче "армейците" стигнаха до сензационно 2:3 срещу френския гранд и се класира за четвъртфиналите.

В един от най-интересните сблъсъци Олимпик Марсилия спечели на два пъти срещу Атлетик Билбао (3:1 у дома и 2:1 като гост), оставайки единственият френски тим в надпреварата.

Приятната изненада в турнира е Ред Бул Залцбург. Австрийският тим отстрани поред Реал Сосиедад и Борусия Дортмунд, което означава, че грандът от Австрия е крайно неудобен съперник, особено за големите тимове. Друг отбор със спонсор Ред Бул - Лайпциг, успя да отстрани Зенит след 2:1 у дома и 1:1 в Санкт Петербург, защитавайки честта на германския футбол.

Лацио поправи грешката си от първия мач срещу Динамо Киев (2:2 на Олимпико) и с отлична игра стигна до 2:0 в реванша в Украйна, а резултатът можеше да е и много по-категоричен.

Единственият сблъсък, който се реши след продължения, беше Виктория Пилзен - Спортинг Лисабон. След 2:0 и куп пропуски "лъвовете" се виждаха на четвъртфинал, но чешкият гранд успя да се добере до 2:0 в реванша, а в края на редовното време Спортинг дори изпусна дузпа. Предимството беше изцяло на страната на Виктория, но една грешка при центриране от корнер реши всичко - в края на първото продължение Баталия реализира за португалците и прати отбора си на четвъртфинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички