Английско дерби и повторение на миналогодишния финал в 1/4-финалите на ШЛ


Английско дерби и повторение на миналогодишния финал в 1/4-финалите на ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

5892 0

Сериозни и вълнуващи битки предстои да гледат феновете на футбола в 1/4-финалите на Шампионска лига. Жребият в Нион днес отреди един срещу друг да се изправят първите два тима в класирането във Висшата лига - Манчестър Сити и Ливърпул. Мърсисайдци са домакини в първия мач.

Другият силно вълнуващ сблъсък в тази фаза е между миналогодишните финалисти в турнира - Ювентус и Реал Мадрид. Ювентус ще гостува във втория мач.

Лидерът в испанската Ла Лига Барселона изтегли наглед лесен съперник - италианският Рома. Във реванша обаче двата тима ще играят в Рим.

Севиля ще има тежката задача да се изправи срещу Байерн (Мюнхен), който тази година под ръководството на Юп Хайнкес е устремен да постигне нещо повече в турнира.

Първите четвъртфинални битки са планирани за 3 и 4 април, а реваншите - за 10 и 11 април.

Ето ги и четирите двойки:

Барселона - Рома

Севиля - Байерн (Мюнхен)

Ювентус - Реал Мадрид

Ливърпул - Манчестър Сити

СЛЕДЕТЕ И ЖРЕБИЯ В ЛИГА ЕВРОПА НА ЖИВО

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Реал Мадрид влезе в осминафинален сблъсък с ПСЖ, в който действащият шампион в турнира от последните две години беше смятан за аутсайдер. С две победи над ПСЖ (3:1 в Мадрид и 2:1 в Париж) "белия балет" показа ясно, че няма да предаде лесно трофея си.

Най-драматично безспорно беше в двойката Тотнъм - Ювентус. След 2:2 в Торино "шпорите" бяха в ролята на фаворит, а на реванша водеха с 1:0 и стояха много по-добре на терена от италианския хегемон. Хитрата лисица Масимилиано Алегри обаче измайстори впечатляващ обрат, а в рамките на 3 минути Ювентус стигна до обрат с 2:1 на "Уембли" и се класира напред.

Барселона пък показа умението си да наказва противниковите грешки в мачовете срещу Челси. Лондончани сбъркаха фатално на 4 пъти в защита в двата мача, като и в 4-те случая се стигна до гол в полза на каталунците. Така те стигнаха до 1:1 в Лондон и категоричното 3:0 на "Камп Ноу".

Севиля пък поднесе най-голямата изненада, след като успя да спечели с 2:1 на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед. Първият двубой завърши 0:0, а това беше достатъчно за "рохибланкос" да направят Испания единствената страна с 3 участника в елиминационната фаза.

Рома показа отлична тактическа грамотност и, след като направи много пропуски и допусна загуба с 1:2 от Шахтьор в Украйна, "вълците" бяха безгрешни в Рим, спечелиха с 1:0, но в нито един момент не предоставиха инициативата на "миньорите".

Ливърпул и Манчестър Сити бяха подпечатали класирането си напред още в първите мачове. Мърсисайдци спечелиха с 5:0 като гост на Порто и в протоколния реванш спестиха сили и завършиха 0:0. "Гражданите" пък удариха Базел с 4:0 в Швейцария, а у дома допуснаха нетипично поражение с 1:2, същи в протоколен реванш.

Най-категоричният четвъртфиналист пък е Байерн Мюнхен след победи с 5:0 на "Алианц Арена" и 3:1 в Истанбул срещу Бешикташ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички