Български отбор никога не е печелил в Португалия


Български отбор никога не е печелил в Португалия
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1327 0

Лудогорец е едва четвъртият български отбор, който гостува в Португалия в евротурнирите. Досега мачове срещу тимове от иберийската страна са имали Левски (3 пъти), ЦСКА (4 пъти) и Спартак Пд (1 път). Нито един от тях обаче не е побеждавал като гост. От 8 визити родните клубове имат само едно равенство и 7 загуби, при голова разлика 6:22, пише "Тема Спорт". Изданието обаче пропуска гостуването на Ботев (Пловдив) на Маритимо в Лига Европа в началото на този сезон, загубено с 0:2.

Очаквано ремито е на сметката на най-успешния ни отбор в Европа - ЦСКА. "Червените" правят 0:0 със Спортинг (Лисабон) в осминафинал за КЕШ през сезон 1982/83, но отпадат след 2:2 в София.

Четири пъти съперник на родните тимове е бил Бенфика (4 загуби, г.р. 4:11). Два пъти Спортинг (реми и загуба, г.р. 0:5) и по веднъж Боависта (загуба - 1:3) и Порто (загуба - 1:3).

Пет от двубоите са били осминафинали (3 пъти КЕШ, 2 пъти КНК), един е 1/16-финал (Панаирната купа) и два от груповата фаза на Лига Европа. Именно такова е и предстоящото гостуване на Лудогорец на Брага. Досега наш тим не е срещал този съперник в евротурнирите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички