"Богинята" го направи! Аталанта се разправи с Олимпик Марсилия и е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)


"Богинята" го направи! Аталанта се разправи с Олимпик Марсилия и е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

633 0

Отборът на Аталанта постигна победа с 3:0 над Олимпик Марсилия на реванша от полуфиналите в Лига Европа и с общ резултат от 4:1 се класира на финал във втория по сила европейски турнир.

Аталанта е на финал в Лига Европа

Развой на Аталанта - ОМ

В 24-ата минута се стигна до отличен шанс след центриране от корнер - Джанлука Скамака от тима на домакините с глава уцели напречната греда. 6 минути по-късно "Богинята" откри резултата. Адемола Луукман напредна с топка в крака,  преодоля играчите на Марсилия и прати топката във вратата на Пау Лопес за 1:0.

Доминацията на домакините продължи и през вторите 45 минути. В началото на втората част бергамаските вкараха втори гол. Матео Руджери получи хубаво подаване от Адемола Луукман и със спиращо дъха изпълнение не остави никакъв шанс на стража Лопес за 2:0.

В четвъртата минута на добавеното време Ел Билал Туре оформи крайното 3:0, след като отне топката и напредна с нея преди да я прати във вратата с диагонален изстрел.

По този начин  възпитаниците на Гасперини се класират за първи европейски финал. На решаващата среща в Дъблин на стадион "Авива" тимът от Бергамо ще мери сили или с Байер Леверкузен, или с Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички