Валенсия оцеля в Лига Европа след драматичен гол секунди преди края (ВИДЕО)


Валенсия оцеля в Лига Европа след драматичен гол секунди преди края (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1579 0

Валенсия се превърна в 3-ия четвъртфиналист в Лига Европа в четвъртък вечер, но трябваше да премине през ада, за да се добере до място в топ 8 на надпреварата. "Прилепите" се добраха до драматично 1:1 срещу Краснодар в Русия, но голът на спасението падна 30 секунди преди края на редовното време.

Испанският тим сериозно подцени двубоя, като рядко атакуваше своя съперник, а сериозните положения пред вратата на руския тим липсваха. Домакините играха много по-нападателно, но бяха много неточни в завършващата фаза, а гол през първото полувреме беше отменен заради игра с ръка на Ари.

Резервата Сюлейманов, който е с прякор "краснодарския Меси", вкара същински гол красавец 5 минути преди края. Той проби отдясно, а от ъгъла на наказателното поле прати истински снаряд към далечния ъгъл, а топакта се оказа неспасяема за Нето - феноменален гол и 1:0.

Последваха яростни атаки на Валенсия, които не дадоха резултат, докато не се стигна до заключителните 40 секунди в мача. Гамейро овладя отдясно и успя със сетни услия да премине покрай защитник и да задържи топката в игра. От своя страна той намери Гедеш, който овладя отлично, избегвайки топката да му бъде избита, а след това хладнокръвно реализира от 7 метра - 1:1.

Така след 2:1 на "Местая" Валенсия оцеля и се класира за 1/4-финалите в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички