Челси се подигра и унижи Динамо (Киев) в Лига Европа


Челси се подигра и унижи Динамо (Киев) в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

1718 0

Английският Челси посрами тежко Динамо Киев в Украйна, след като лондончани тотално смачкаха своя съперник и го съсипаха с 5:0 пред собствените му фенове.

Още в 4' гостите отбелязаха гол, с който не позволиха на играчите на киевския гранд дори да мечтаят за обрат. При центриране на Вилиан от корнер Лофтъс-Чийк отклони с глава на близката греда, а от малкото наказателно поле Оливие Жиру засече безпроблемно - 0:1. 

Последваха 30-ина минути, в които "сините" направиха няколко пропуска, но в 33' беше убита и интригата в мача. Вилиан напредна на скорост по лявото крило и с марков пас изведе Жиру сам срещу вратата - удар на френския нападател и 0:2.

Отново той беше замесен и в 3-ия гол на тима. Младокът Хъдсън Одой разигра на двойно подаване с Жиру и беше изведен в наказателното поле. Крилото пусна остър пас в малкия пеналт, където Алонсо изпревари защитник и вкара за 0:3 в добавеното време. 

В 59' Жиру реализира и своя хеттрик. При пряк свободен удар отдясно на вратата Вилиан центрира перфектно към близката греда и нападателят засече - 0:4, а бразилецът се отчете с асистенция №7 в турнира.

20-ина минути по-късно Рос Баркли с отличен пас между няколко играчи изведе Одой на скорост в половината на домакините. Той използва скоростта си, за да избяга от защитата, като с прекрасен завършващ удар направи резултата 0:5.

Челси се превърна в 5-ия английски тим, който продължава напред в европейските клубни турнири, след като и 4-те представители на Великобритания продължиха в Шампионска лига. Ако Арсенал успее да спечели атетогирно срещу Рен, ще има общо 6 отбора от Острова на четвъртфиналите в турнирите в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички