Слабо първо полувреме не попречи на Челси да накаже Малмьо


Слабо първо полувреме не попречи на Челси да накаже Малмьо
Снимка: Getty Images/Gulliver

1001 0

Челси се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като отстрани Малмьо. В среща-реванш лондончани победиха с 3:0 и с общ резултата 5:1 продължават напред. Головете за Челси отбелязаха Оливие Жиру, Рос Баркли и Хъддън-Одой. И трите попадения паднаха през втората част, като първото полувреме бе доста слабо за отбора на Маурицио Сари.

През първите 45 минути лондончани не бяха никак убедителни и дори позволиха няколко положения пред собствената си врата. В 3' Расмус Бенгтсон стреля с глава много близо до гредата, а в 12' Маркус Розенберг беше оставен сам на 15-ия метър и отправи добър удар с левия крак, но покрай вратата. В 32' Аспиликуета не успя достатъчно добре да отклони топката след корнер, а това бе една от малкото ситуации пред "сините".

Всичко се разви през втората част, когато в 55' Оливие Жиру откри резултата след асистенция на Вилиан. Преди това Канте свърши страхотна работа в средата на терена, за да отнеме топката. В 64' пък гол на Рос Баркли бе отменен заради засада. В 73' ситуацията за гостите се усложни, когато Бенгтсон получи втори жълт картон и остави Малмьо с 10 души. Само минута по-късно Челси стигна до второ попадение. Рос Баркли отбеляза от пряк свободен удар, след като изстреля топката над защитната стена и право в горния ляв ъгъл на вратата. В 84' Калъм Хъдсън-Одой бе намерен непокрит в наказателното поле от Вилиан и не сгреши с чудесен завършващ удар в долния ляв ъгъл за крайното 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички