Мъка в червено! ЦСКА с труден старт в Лига Европа


Мъка в червено! ЦСКА с труден старт в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10297 0

Отборът на ЦСКА постигна много трудна и разочароваща победа на старта на участието си в Лига Европа. "Червените" победиха Рига с минималното 1:0 на "Българска армия", като изходът от срещата ще се реши след седмица в Латвия.

През първата част гостите изненадаха момчетата на Нестор Ел Маестро, за когото това бе официален дебют начело на "червените', и първи организираха опасна ситуация. Там обаче се намеси Витаускас Черниаускас, който с блестящо отиграване спаси тима си.

Последва отговор от столичния тим, но Пинто не успя да намеси добър удар, за да затрудни Озолс. В началото на втората част ЦСКА стигна до откриване на резултата чрез Тиаго Родригес, който вкара попадение от около 30 метра.

Полседваха още много атаки пред латвийската врата, но нито един от тях не успя да застраши противника и така не се стигна до втори гол.

Първото добро положение в срещата бе за гостите от Рига и дойде в 9'. Дейвис центрира в наказателното поле, а там Енин бе на стрелкова позиция и стреля, но Черниаускас спаси.

ЦСКА отговори в 20'. Малинов подаде към Жоржиньо, който веднага даде на Пинто. Последният обаче не успя да нанесе добър удар и не затрудни Озолс.

Още в началото на втората част ЦСКА стигна до така чакания гол. Жоржиньо пусна към Тиаго Родригес, който с удар от около 30 метра разпечата вратата на Рига.

След вкараното попадение играчите на Нестор Ел Маестро продължиха да търсят попадения, с които да предрешат реванша. В 86' се стигна до най-опасното положение, когато Джеси проби отдясно и намери Жоржиньо на точката за дузпата, но ударът на последния бе повече от разочароващ.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 26. Антов, 6. Пинто, 15. Малинов, 20. Тиаго, 7. Жоржиньо, 17. Енрике

РИГА: 12. Озолс, 3. Куракинс, 13. Габовс, 21. Дейвис, 22. Лемажич, 25. Шарич, 26. Панич, 29. Байенко, 34. Черноморджис, 35. Енин, 77. Вусурович

Преди мача

Отборът на ЦСКА приема латвийския Рига в първия си официален мач за сезона. Това ще бъде и официалният дебют на новия треньор Нестор Ел Маестро. 

Публиката днес ще очаква изразителна победа, която да може да успокои играчите преди реванша в Латвия следващата седмица. В атака обаче столичани няма да разчитат на звездаите си от миналата година Фернандо Каранга и Кирил Десподов. Първият бе продаден в Китай, докато Десподов е с травма. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички