Мъчна победа за Манчестър Юнайтед в Белград


Мъчна победа за Манчестър Юнайтед в Белград
Снимка: Getty Images/Guliver

4463 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед постигна втора победа в Лига Европа, надигравайки като гост тима на Партизан. Двубоят в Белград завърши с минимална разлика от 0:1 в трети мач от груповата фаза на турнира.

Единственото попадение за "червените дяволи" отбеляза Антони Марсиал от дузпа в 43-ата минута. Двата отбора си размениха по една греда, кат това бяха и едни от малкото опасни положения пред двете врати за целия мач.

Манчестър Юнайтед оглавява класирането след три изиграни мача с актив от 7 точки - с две повече от АЗ Алкмаар, които разгромиха  Астана с 6:0 в другия мач от групата. Партизан от своя страна регистира първа загуба в Лига Европа през новия сезон, но остават на само три точки от лидера в подреждането.

Развой на мача

Манчестър Юнайтед притисна своя съперник още в първите минути на двубоя. След центриране от пряк свободен удар Скот Мактоминей стреля опасно с глава, но топката премина встрани от напречния стълб на вратата, пазена от Стойкович.

В 37-ата минута "дяволите" създадоха най-доброто си положение до момента. Джеси Лингард получи подаване в наказателното поле и стреля на мига, но ударът му срещна напречния стълб. Само три минути по-късно и Партизан уцели гредата на своя съперник. 

В края на първата част Брендън Уилямс бе фаулиран в наказателното поле на Партизан и Юнайтед получи правото да изпълни дузпа. Антони Марсиал застана зад топката и я прати с лекота ниско в десния ъгъл на вратаря Стойкович, който се хвърли на противоположната страна - 0:1.

В 52-ата минута Партизан можеше да изравни резултата. Сума се оказа с топка в краката на границата на наказателното поле и стреля, но прекрасна намеса на Ромеро отказа домакините от изравнително попадение.

В средата на второто полувреме Партизан претендираше за игра с ръка на играч на гостите в собственото му наказателно поле. Топката се отклони от ръката на Брендън Уилямс след единоборство във въздуха, но главният арбитър на срещата подмина ситуацията.

Преди двубоя

"Червените дяволи" определено не се намират в най-добрата си форма. Заемат 14-тото място в Англия с 10 точки от 9 мача, като са само на две точки от зоната на изпадащите. Все пак, те влизат в днешния двубой със самочувствието на отбора, който спря вездесъщия Ливърпул във Висшата лига, като двата тима завършиха 1:1, а манчестърци бяха на минути от сензационната победа.

В Лига Европа Юнайтед е на 2-ро място с 4 точки след равенство с Аз Алкмаар и минимална победа с 1:0 над Астана. Толкова има и днешният им съперник, който победи като гост казахстанския тим с 2:1 и оформи голово реми 2:2 с холандците.
В Сърбия Партизан е на 5-тото място 23 точки от 11 изиграни мача, като изостава със 7 точки от първия Цървена Звезда.

В Лига Европа Юнайтед е на 2-ро място с 4 точки след равенство с Аз Алкмаар и минимална победа с 1:0 над Астана. Толкова има и днешният им съперник, който победи като гост казахстанския тим с 2:1 и оформи голово реми 2:2 с холандците. В Сърбия Партизан е на 5-тото място 23 точки от 11 изиграни мача, като изостава със 7 точки от първия Цървена Звезда.

СЪСТАВИ

Партизан: Стойкович, Урошевич, Павлович, Остоич, Милетич, Тошич, Натчо, Зджелар, Сума, Асано, Садия

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Джоунс, Магуайър, Рохо, Уан-Бисака, Гарнър, Мактоминей, Уилямс, Мата, Лингард, Марсиал

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички