Кралят на Лига Европа е детрониран! Гол в 120-тата минута изхвърли Севиля от турнира


Кралят на Лига Европа е детрониран! Гол в 120-тата минута изхвърли Севиля от турнира
Снимка: Getty Images/Guliver

2117 0

Отборът на Славия (Прага) сътвори чудо на домашна сцена пред малко над 19 хиляди зрители. Чешкият тим изхвърли един от големите фаворити за трофея в Лига Европа - Севиля, който е и рекордьор по спечелени титли в турнира.

Двата отбора завършиха своя мач-реванш при резултат 4:3 след продължения в двубоя, а победният гол падна буквално секунди преди сблъсъка да влезе в заключителната фаза, където зрителите очакваха да станат свидетели на дузпи.

В редовното време на мача домакините на два пъти излизаха напред в резултата, но Севиля отвръщаше на удара. Нгадеу-Нгаджуи откри резултата за чешкия тим в 14', но в края на полувремето голмайсторът на Севиля Бен Йедер изравни.

Малко след подновяването на играта Томас Соучек направи резултата 2:1 за Славия, но само седем минути по-късно Ел Хадади отново изравни. Така двубоят влезе в продължения, а там Севиля пръв излезе напред след гол на Васкес.

Ван Бюрен обаче изравни за домакините четири минути по-късно, а в 120-тата минута на двубоя Траоре се разписа, за да предотврати изпълнението на дузпи и да изпрати своя отбор на четвъртфиналите в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички