Големият фаворит от Дортмунд едва не отпадна, Арсенал загуби, но остана в Лига Европа


Големият фаворит от Дортмунд едва не отпадна, Арсенал загуби, но остана в Лига Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1515 0

Борусия Дортмунд се спаси от отпадане от Лига Европа. Единият от големите фаворити в турнира за малко не последва съдбата на Наполи и съумя да се класира за осминафиналите, стигайки до 1:1 в гостуването си на Аталанта.

Още в 11' домакините поведоха, след като Бурки не успя да избие центриране от корнер, Калдара успя да отклони за Толой и той уцели опразнената врата - 1:0. До края на мача Борусия трудно намираше път към вратата, въпреки установения контрол върху играта през второто полувреме.

Все пак в 83' защитата на домакините колабира, след като Ройс стреля много слабо границата на наказателното поле, но Бериша не успя да улови, а връхлитащият Шмелцер успя да вкара за 1:1.

В първия мач Дортмунд стигна едва едва до 3:2 и, благодарение на късния гол на своя защитник, се добра до продължаването в следващата фаза.

Голямата изненада дойде от Арсенал, който продължава напред в турнира, но загуби у дома от Йостерсунд. "Артилеристите" допуснаха два гола в 22' и 23', след като Аиш откри резултата, докато Сема надигра брилянтно защитник на домакините за 0:2.

В 47' Колашинац вкара за 1:2, но това беше всичко интересно в срещата - загуба за Арсен Венгер и компания. Всички резултати и осминафиналисти вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички