В слаб мач Милан отново пречупи Лудогорец и не допусна гол


В слаб мач Милан отново пречупи Лудогорец и не допусна гол
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5320 0

Отново на 1/16-финал приключи европейската одисея на Лудогорец. След като съумя да излезе от тежка група в Лига Европа, българският шампион нямаше никакви шансове за успех срещу Милан и след 0:3 в първия мач днес възпитаниците на Димитър Димитров - Херо понесоха още едно поражение от "росонерите" - този път с 1:0.

Отново след грешка в защитата в 20' Патрик Кутроне успя да нахлуе към наказателното поле и даде топката отлично на Фабио Борино, който засече отлично и реализира единствения гол в срещата.

Лудогорец имаше своите шансове за гол, но те бяха по-малко в сравнение с първата среща и не съумя във втори пореден мач да вкара гол, макар и Дженаро Гатузо да беше направил 7 промени в стартовия състав на италианския гранд.

За втора поредна година Лудогорец отпада в тази фаза на турнира. През миналия сезон Копенхаген съумя да излъже българския шампион и го отстрани рано-рано в надпреварата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Очаквано Гатузо залага на доста промени в сравнение с първия мач, докато при Лудогорец личи липсата на най-добрия играч на тима в първата среща - Светослав Дяков. Лукоки, Пластун и Лукаш Саша също са на резервната скамейка.

Милан: Антонио Донарума, Абате, Романьоли, Сапата, Родригес, Кесие, Локатели, Монтоливо, Борини, Силва, Кутроне

Лудогорец: Броун, Сисиньо, Терзиев, Натанаел, Анисе Абел, Горалски, Вандерсон, Мисиджан, Марселиньо, Свиерчок

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Милан започна малко по-активно с две нахлувания на Кутроне по лявото крило, но без да се стигне до опасно положение. След поделени първи 20 минути домакините успяха да поведат в 21' след грешка в защитата.

Топката беше предоставена на Патрик Кутроне, който напредна по лявото крило и пусна успореден на голлинията пас към далечната греда, където Борини засече безпроблемно - 1:0.

До края на полувремето Лудогорец осъществи няколко нелоши атаки, но Донарума така и не трябваше да се намесва. На ответната врата Броун допусна две грешки при центрирания на съперника, но до нов гол не се стигна - 1:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с прекрасни 20 минути за Лудогорец. "Орлите" имаха няколко отлични ситуации, като веднъж Донарума трябваше да се намесва при удар на Марселиньо, а при втория случай късмет пред гола нямаше Натанел. Иначе плеймейкърът отстъпи мястото си на Кампаняро, докато Кутроне беше заменен от Калинич.

Джоди Лукоки също се появи на терена, но и това не промени особено облика на Лудогорец, като отборът видимо се измори в последните 20 минути на двубоя. Милан пък спокойно разиграваше и намали допълнително темпото с оглед на предстоящия двубой за първенство срещу Рома през уикенда.

До края на мача единственият шанс за гол беше от пряк свободен удар на Натанаел, но бразилецът прати топката на 2 метра над вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Милан продължава да играе отлично след настъпването на 2018 година. Отборът няма нито едно поражение до момента и се намира в серия от 3 победи, в които не е допуснат нито един гол. В днешната среща обаче се очаква Гатузо да използва доста от резервните си състезатели, а това дава шанс на Лудогорец да търси нещо повече в мача.

Българският шампион записа силна подготовка, но в първия мач допусна няколко неточности в защита, които костваха тежката загуба. Лудогорец обаче играеше отлично срещу Милан, пропусна и няколко страхотни положения, но в мач, в който вече няма напрежение, можем да очакваме Марселиньо и компания да покажат повече от своите възможности. Що се отнася до моментната форма на тима, през уикенда "орлите" биха с 4:1 Славия без особени проблеми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички