Челси унищожи Арсенал и грабна трофея в Лига Европа (ВИДЕО)


Челси унищожи Арсенал и грабна трофея в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

11246 0

Отборът на Челси завърши сезона с трофей. Момчетата на Маурицио Сари се наложиха с категоричното 4:1 над Арсенал във финала на Лига Европа.

През първата част двата тима не предложиха очакваното зрелище, което очевидно бе оставено за вторите 45'. В рамките на 15 минути между 50' и 65' момчетата на Унай Емери инкасираха три попадения.

Първо Оливие Жиру откри с глава. Последва гол на Педро, а след това и Еден Азар се разписа от дузпа. Алекс Айоби се разписа две минути по-късно, след като се появи като резерва. Това обаче не донесе нужния импулс и след по-малко от 120 секунди "сините" стигнаха до нов гол чрез белгийската си звезда.

Така в дебютния си сезон Маурицио Сари загуби един финал в турнира Купата на Лигата, но и спечели този в Лига Европа. Италианският специалист успя да пребори в спора за отличието Унай Емери, който преди това имаше три поредни победи със Севиля.

В 9' беше първата добра ситуация и тя бе за тима на Арсенал. Пиер-Емерик Обамеянг получи топка в наказателното поле и опита удар, който Кепа отрази и опази вратата си за момента суха.

В 39' и Челси получи своя шанс за попадение. Оливие Жиру получи пас в наказателното поле и отправи мощен удар към далечната греда, но Петър Чех отрази и запази равенството.

Втората част започна по отличен начин за тима на Маурицио Сари и още в 50' те откриха резултата. След атака в средата на терена топката бе пратена към Еден Азар, който центрира в наказателното поле. Там Лоран Косчелни изпусна Жиру, като нападателят с глава откри резултата.

Подобна ситуация се разви и 9' по-късно. Отново атака през центъра стигна до Еден Азар, който подаде към наказателното поле. Там Педро засече топката по диагонала и не остави шанс на Чех - 2:0.

Второто полувреме се превърна в истински кошмар за Арсенал. Жиру бе фаулиран в наказателното поле на "топчиите", за което бе отсъдена дузпа. Еден Азар застана зад топката и не остави шанс на Чех - 3:0.

След третото попадение Унай Емери реши да пусне в игра Алекс Айоби за сметка на Торейра и с първото си докосване появилят се в игра футболист се раписа. При центриране в наказателното поле играчите на Маурисио Сари не изчистиха добре и Айоби с хубав удар от въздуха върна едно попадение.

"Сините" бързо възстановиха преднината си от три гола само минута по-късно. Бранителите на Арсенал не можаха да противодействат на атаката на съперника и Азар получи топката около точката за дузпата, като нямаше проблем да направи 4:1.

 

Преди мача

Двубоят крие още по-голям заряд от стандартното, тъй като от дълги години двата отбора се конкурират и на местно ниво. За Арсенал победата крие и друга важна цена - класиране за Шампионска лига през идния сезон, за разлика от Челси, които вече сториха това чрез мястото си в топ 4 във Висшата лига.

Холдинг и Суарес, Бейерин и Рамзи са твърдо аут за днешния мач и няма да играят за "артилеристите", както и Мхитарян, който поради политически причини не е пътувал с тима, а пък "сините" ще бъдат със сигурност без Лофтъс-Чийк, Одой и Рюдигер, които също са контузени. Нголо Канте също е под въпрос, тъй като се контузи дни преди финала и не е ясно до колко ще е готов.

Унай Емери или Маурицио Сари - двама мениджъри, които знаят как се печелят трофеи. Наставникът на "топчиите" вече познава вкуса на победата в този турнир, след като в миналото триумфира с тима на Севиля, докато за Сари това може да бъде последният шанс да вдигне трофей с Челси, след като се очаква той да напусне "Стамфорд Бридж" след края на сезона.

СЪСТАВИ:

Челси: Кепа, Емерсон, Луис, Кристенсен, Аспиликуета, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Педро, Жиру, Азар

Арсенал: Чех, Сократис, Косчелни, Монреал, Мейтлънд-Найлс, Торейра, Джака, Коласинац, Йозил, Лаказет, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички