Без много блясък Челси взе своето срещу Славия Прага


Без много блясък Челси взе своето срещу Славия Прага
Снимка: Getty Images/Guliver

3100 0

Челси победи с 0:1 при гостуването си Славия Прага в първия 1/4-финален сблъсък в Лига Европа. Единственото попадение в срещата отбеляза Маркос Алонсо в 85'. Лондончани не блестяха особено в този двубой, но все пак постигнаха целта си и успяха да вкарат така важния гол на чужд терен.

Първата възможност беше за домакините във 2', когато Дели се включи в атака и засече с глава центриране от фаул, но топката не намери целта. Челси не упражни никакъв натиск от началото, като позволяваше на съперника да организира атаки. Вилиан бе сред най-активните, но не успя да затрудни вратаря на Славия.

В 25' се стигна до страхотен шанс за лондончани. Вилиан  овладя перфектно хитро подаване на границата на наказателното поле, но нацели напречната греда. Това обаче се оказа последното интересно положение за доста дълъг период от време.

И втората част започна в доста лежерно темпо за лондончани, но след 60' "сините" стигнаха до няколко добри положения. Веднага след влизането в игра на Еден Азар. В 60' Рюдигер нанесе добър удар от движение, но вратарят беше избрал добра позиция и блокира удара. Секунди след това Вилиан пое топката в празно пространство и я прати с удар от наказателното поле на сантиметри от дясната греда.

В 63' Рюдигер бе оставен непокрит в наказателното поле при изпълнението на ъглов удар, но ударът му с глава бе много лош. В 69' домакините стигнаха до най-доброто си положение. Ибрахим Траоре си проправи път до границата на наказателното поле и стреля силно към левия ъгъл, но Кепа внимаваше и спаси опасния удар. В 79' Жиру се разписа във вратата на Славия, но голът не беше зачетен заради засада.

Минута по-късно Кепа за малко да си усложни съвсем положението, след като не се намеси добре при едно центриране и се наложи след това да спасява изстрел от въздуха на Ян Боржил. 5 минути преди да изтекат редовните 90, лондончани съумяха да отбележат гол. Вилиан изпрати превъзходно центриране в наказателното поле, къдетот Маркос Алонсо го достигна и нанесе удар с глава отблизо в долния ляв ъгъл за 0:1, което остана и единственият гол в срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЛАВИЯ ПРАГА: Колар, Цоулфал, Нгадеу-Нгаджу, Дели, Борил, Траоре, Крал, Масопуст, Шевчик, Стох, Олайинка

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Алонсо, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Ковачич, Жоржиньо, Баркли, Вилиан, Педро, Жиру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В домакинските редици аут заради натрупани жълти картони е Сучек. При лондончани, които в предния етап отстраниха Динамо Киев, с контузии са Ампаду и Ван Гинкел.

Лондончани са мотивирани в турнира, чието спечелване може да им осигури участие в Шампионска лига през новия сезон.  Челси се намира в серия от доста тежки срещи, като само след три дни "сините" ще гостуват на Ливърпул за първенство. Славия пък няма загуба в последните си 10 мача и е без поражение в последните си 19 домакинства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички