Атлетико Мадрид остави Арсенал и Мосю Венгер без трофей, испански отбор на финал и в Лига Европа (ВИДЕО)


Атлетико Мадрид остави Арсенал и Мосю Венгер без трофей, испански отбор на финал и в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7789 0

Отборът на Алтетико Мадрид се класира за финала на Лига Европа. Играчите на Диего Симеоне ще спорят за трофея на 16 май в Лион.

Днес "дюшекчиите" надиграха Арсенал с 1:0 и след 1:1 през миналата седмица в Лондон, се класираха за битката за трофея.

През първата част двата тима имаха добри положения на сметките си, а единственият гол падна в добавеното време. Диего Коста получи страхотен пас от Антоан Гризман и хладнокръвно се разписа.

През втората част преобладаваха нервните изблици между играчите на двата отбора, като до попадение не се стигна и Атлетико продължава към последния мач за сезона във втория по сила европейски клубен турнир.

Тази вечер от 22:05 часа Атлетико Мадрид посреща Арсенал на "Уанда Метрополитано". Срещата-реванш ще определи кой ще бъде единият финалист в тазгодишното издание на Лига Европа.

Срещата между Атлетико и Арсенал ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Първата добра атака в срещата бе за тима на Арсенал и дойде след 5' игра. Александре Лаказет бе изведен добре от дясно и французинът центрира бързо в наказателното поле. Там Джак Уилшър остана под топката, но в крайна сметка кълбото бе изчистена. В ответната атака домакините от Атлетико Мадрид също отговориха с опасна ситуация. Диего Коща бе изведен от дясно и с физическата си мощ се освободи от Начо Монреал, но последва удар над вратата.

В 8' на срещата се стигна до неприятна контузия, при която капитанът на Арсенал Лоран Косчелни стъпи сам накриво и изкълчи десния си глезен. Той веднага се строполи на земята, а очите му бяха изпълнени със сълзи. Последва дълга намеса на лекарсия екип на Арсенал, след което бранителят бе изнесен на носилка. Последва моментална смяна, като на терена се появи Калъм Чеймбърс.

След 20' игра момчетата на Арсен Венгер наложиха натиск и бяха притиснали сериозно съперника си, дори на моменти се играеше само пред наказателното поле на "дюшекчиите'. 

В рамките на 2' между 35' и 37' играчите на Диего Симеоне на два пъти обстрелваха вратата на Давид Оспина. Първо Коке, а след това Антоан Гризман получиха шанс да обстрелват от дясно, като и двамата търсиха далечния ъгъл. В крайна сметка нито един от ударите не попадна в рамките на вратата на "топчиите".

В самия край на първата част, във 2' от даденото 3-минутно продължение Диего Коста се разписа за 1:0. Нападателят получи перфектен пас от колегата си в атака Антоан Гризман, след което надбяга Ектор Бейерин и хладнокръвно завърши.

Първата добра възможност за втората част бе пред голмайстора за домакините Диего Коста. Той бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от корнер, но роденият в бразилия футболист не успя да насочи добре кълбото. В 52' пък Аарън Рамзи бе изведен в малкото наказателно поле, но уелсецът стреля далеч от целта.

В 67' като по чудо Атлетико не вкара втори гол. Габи изведе добре Коста, който върна към Гризман. Френският голаджия имаше време да си спре топката в малкото наказателно поле на Арсенал, но Чеймбърс  легна в краката му и с щастлив рикошет топката се озова в ръцете на Оспина.

Преди мача

Атлетико Мадрид ще бъде домакин в 1/2-финалната среща-реванш от втория по сила европейски клубен турнир. Преди седмица двата тима не излъчиха победител в срещата на "Емирейтс", която завърши 1:1. 

"Дюшекчиите" могат да бъдат доволни от първата среща, когато играха с човек по-малко в по-голямата част от срещата. 

Срещата може да се окаже и последна за Арсен Венгер на европейската сцена, след като по-рано през този сезон обяви, че след края на кампанията ще напусне поста си начело на Арсенал.

Състави:

Атлетико: Облак, Томас, Хименес, Годин, Лукас, Коке, Габи, Саул, Витоло, Коста, Гризман

Арсенал: Оспина, Бейерин, Мустафи, Косчелни, Монреал, Уилшър, Джака, Рамзи, Йозил, Уелбек, Лаказет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички