Арсенал разпечата два пъти Милан и смълча надигналия се "Сан Сиро"


Арсенал разпечата два пъти Милан и смълча надигналия се "Сан Сиро"
Снимка: Gulliver/GettyImages

5807 0

Арсенал направи категорична стъпка към полуфиналите в Лига Европа , след като "артилеристите" удариха с 0:2 Милан на "Сан Сиро" в мегасблъсъка от четвъртфиналната фаза на надпреварата.

Възпитаниците на Арсен Венгер подчиниха своя съперник през първото полувреме, възползвайки се от сериозните пропуски на "росонерите" в дефанзивен план. В 15' Михтариян беше точен за 0:1, а в добавеното време от съдията Йозил изведе отлично Рамзи сам срещу вратаря, който хладнокръвно го преодоля с финт и вкара за 0:2.

През второто полувреме домакините коригираха защитата си и играха далеч по-добре, като дори не позволиха положение пред своята врата. В нападение обаче домакините не успяха да измислят нищо сериозно - 0:2 краен резултат.

Така в голямата битка от четвъртфиналите Арсенал стигна до много важен успех, който до голяма степен може да осигури класирането на отбора напред. Милан пък ще трябва да търси минимум 2 гола, за да се надява да стигне до успех и класиране на полуфинал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха срещата много открито, въпреки че е турнирна битка. Кутроне пропусна две страхотни положения за домакините, докато Михтарян и Уилшър имаха добри възможности пред Донарума.

В 15' обаче падна и първият гол. Михтариян получи топката в наказателното поле, финтира защитник и стреля, топката рикошира в крак на съперников футболист и влетя във вратата на Донарума - 0:1.

Голът не повлия особено на играта, като двата отбора продължиха да поддържат високо темпо. Уилшър и Йозил имаха няколко опасни нахлувания в наказателното поле, докато "росонерите" получиха страхотен шанс да изравни в 28', но Оспина изправари Кутроне в наказателнонто поле, а Чалханоглу след това прати топката в аут.

В добавеното време на първото полувреме гостите осъществиха отлична контраатака, а Уелбек изведе по перфектен начин Михтариян в наказателното поле. Той финтира защитник и остана сам срещу Донарума, но ударът му срещна гредата на вратата.

"Росонерите" не успяха да задържат един гол разликата, след като в последната минута на 4-те добавени Арсенал удари за втори път. Йозил изведе по страхотен начин Рамзи сам срещу вратаря, уелсецът финтира Донарума и успя да реализира за 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на вторите 45 минути Арсенал можеше да реши всичко в мача, след като рикошет изведе Уелбек сам срещу Донарума. Вратарят успя да стигне до топката, но я прати право в тялото на нападателя. За щастие на домакините, коженото кълбо излезе в аут. В ответната атака Калабрия намери Бонавентура в наказателното поле, но ударът на халфа премина над вратата.

Милан определено затегна редиците си в дефанзивен план, но в атака липсваше креативност, а Сусо и Кутроне се губеха по терена. Гатузо предприе действия след 60', когато пусна в игра Никола Калинич и Андре Силва. Арсен Венгер пък се наложи да извади от игра Колашичац, който получи контузия. На негово място се появи Мейтланд-Найлс.

В 84' по страхотен начин Андре Силва пусна подаване за Калинич пред наказателното поле, но Оспина разчете играта великолепно, излезе напред и с шпагат прати топката в тъч.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Калабрия, Бонучи, Романьоли, Родригес, Биглия, Бонавентура, Франк Кесие, Чалханоглу, Сусо, Кутроне

Арсенал: Оспина, Чеймбърс, Мустафи, Косчелни, Колашинац, Уилшър, Джака, Рамзи, Михтариян, Йозил, Уелбек

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Милан изживява истински ренесанс в последните 3 месеца. След като Дженаро Гатузо започна слабо, отборът се стабилизира и в момента има една от най-силните защити в Европа. Грандът от Милано няма поражежние през 2018 година и е допуснал едва 3 гола в 11 срещи.

На другия полюс е Арсенал. Воденият от Арсен Венгер тим е в серия от 4 поредни загуби и общо 5 в последните 7 мача. "Артилеристите" се представят посредствено във Висшата лига, а единственият им шанс за трофей остава Лига Европа. Затова и френският специалист ще заложи на този турнир за класирането на тима в Шампионска лига. Това обаче минава през отстраняване първо на Милан, а след това и да спечели надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички