Ювентус пропиля едно и омота второ полувреме, за да остави драмата около финала на Лига Европа за реванша (ВИДЕО)


Ювентус пропиля едно и омота второ полувреме, за да остави драмата около финала на Лига Европа за реванша (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3376 0

Ювентус изкова изключително ценно реми (1:1) срещу Севиля по възможно най-драматичния начин в първия полуфинал между двата тима в Лига Европа.

Гостите имаха скромен аванс до самия край с попадението на Ен Несири в 26-тата минута, но натискът на домакините даде късен ефект за изравнително попадение на Гати в 7-мата добавена минута.

Така испанският гранд, който се слави като най-успешния тим в надпреварата със своите 6 трофея, ще има само домакинско предимство след седмица поради късното попадение на “старата госпожа”.

Равенството до голяма степен е закономерен развой на срещата, след като испанският гранд тотално надигра съперника си през първата част, особено след откриващото попадение, но следващите 45 минути бяха за възпитаниците на Алегри. 

Стигна се до изключително спорна ситуация в заключителните минути на двубоя, когато бе извършено нарушение срещу Рабио в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията, а ВАР не преразгледа ситуацията.

Първо полувреме

Първите 20-тина минути донесоха положения и пред двете врати, като най-опасните се разиграха в рамките на 120 секунди - първо в 17-тата Окампос се оказа на добра позиция, но ударът му попадна в Шчесни, а малко по-късно Влахович пропиля най-чистото положение за домакините.

ГОЛ! Страхотна атака на гостите откри резултата след 26 минути игра! Попадението бе дело на Ен Несири, който бе намерен, между четирима от Окампос. По този начин за мароканеца остана сравнително лесната задача от своята позиция да матира Шчесни, докато противниковата отбрана бе тотално матирана. 0:1!

Video edited on Kapwing

След попадението гостите взеха тотален провес в играта и по цяло чудо "старата госпожа" не се прибра при удвоена разлика на почивката. Пет минути преди края на полувремето Ракитич се опита да порази полския страж на "зебрите", но последният реагира.

Второ полувреме 

Алегри видимо си бе свършил работата на почивката, след като "зебрите" натиснаха съперника си от самото начало на втората част в търсене на изравнителното попадение. 

В рамките на 25 минути обаче "старата госпожа" създаде едва 1 голово положение и 1 отправен удар, като ситуациите по брой бяха еквивалентни на съперника. 61% от контрола на топката бе за Ювентус.

Около заключителните 5 минути на редовното време домакините имаха сериозни претенции след грубо нарушение срещу Рабио. Ситуацията обаче първо бе подмината от главния арбитър, а по-късно не последва преглед с ВАР.

ГОЛ! Натискът на домакините даде ефект едва в седмата минута от добавеното време, след като Погба зад втора греда отклони с глава топката при центриране от статични положение. Кълбото премина над голяма част от футболистите на двата тима, за да връхлети с нея в противниковата врата Гати за 1:1!

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Ювентус: Шчесни, Локатели, Бонучи, Данило, Куадрадо, Алекс Сандро, Костич, Мирети, Рабио, Ди Мария, Влахович

Севиля: Боно, Акуня, Гудеш, Баде, Навас, Ракитич, Фернандо,  Салватиера Хил, Торес, Окампос, Юсеф

Преди мача

Ювентус има надмощие в съперничеството между двата тима в Шампионска лига - 2 победи, равенство и поражение. Първата и последната до този момент срещи завършват с 2 гола разлика в ползва на "старата госпожа" - 2:0 в Торино и 3:1 в Севиля. 

Днес Бремер, Де Шилио, Ихатерен и Кайо Жорже няма да са на линия за Алегри, докато общо 6 не са на разположение за гостите - Гей, Жордан, Корона, Маркао, Нианзу и Сусо. 

В миналия кръг на надпреварата големият шампион на надпреварата - Севиля, поднесе голямата изненада като елиминира Манчестър Юнайтед. Ювентус пък изстрадано елиминира Спортинг Лисабон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички