Златан Ибрахимович спаси Милан в тежко гостуване в Италия


Златан Ибрахимович спаси Милан в тежко гостуване в Италия
Снимка: GettyImages

3031 0

Може и вече да е на трудна за футбол на най-най-високо равнище възраст, но Златан Ибрахимович продължава да изумява с формата си, а и с ключовите голове, които бележи. Шведът донесе важна точка за Милан с гол в 92' в гостуването на Удинезе в мач от 17-ия кръг в Серия А. Двата тима завършиха 1:1, а възпитаниците на Стефано Пиоли изиграха един от най-слабите си мачове през този сезон и със сигурност ще са доволни, че не загубиха в събота вечер. 

На стадио "Дачия Арена" нищо в играта на Милан не се получаваше, което беше подпечатано рано-рано в мача, когато Бето откри резлтата в полза на домакините в 17' въпреки отличния опит на Майган да спре "зебрите" от гол. 

Домакините имаха два отлични шанса да "приключат" съпротивата на Милан, но Бето се отчете с два пропуска. Въпреки това не се виждаше как кандидат-шампионът ще се добере до гол - гостите нямаха точен удар във вратата, а изключение на добър удар на Браим Диаз, Милан нямаше никакви положения в мача. 

В 92' обаче това се промени с гол-шедьовър на Ибрахимович, който с единствения точен удар за "росонерите" в мача донесе точка за своя тим - 1:1. Минута по-късно Айзък Съксес получи директен червен картон, но това не промени крайното статукво в мача. 

Милан остана лидер със спечелената точка, но пък загубените две означават, че Интер има шанс да окупира върха. При победа за възпитаниците на Симоне Индзаги над Каляри "нерадзурите" ще си върнат първата позиция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички