Защо Видал напуска и ще вземе ли Ювентус Марио Гьотце?


Защо Видал напуска и ще вземе ли Ювентус Марио Гьотце?
Снимка: Getty Images/Guliver

2261 0

Днес се очаква чилийският халф Артуро Видал да осъществи официално преминаването си от Ювентус в Байерн Мюнхен, след като ръководствата на двата отбора се договориха за трансферната сума.

Бившият играч на Байер Леверкузен преминава за 37+3 милиона евро в редиците на немския шампион, като това е основната причина (според "Гадзета дело Спорт") за раздялата на торинци с полузащитника. Той беше привлечен срещу едва 10 милиона и беше част от 4-те шампионски титли на "бианконерите".

Освен това италианският ежедневник разкрива, че има срив в отношенията между Видал и Алегри и част от играчите в съблекалнята на "Ювентус Арена". Затова и ръководството е счело за необходимо да го продаде сега, въпреки че отказа по-висока оферта от Манчестър Юнайтед през миналото лято.

Джузепе Марота - директор на италианския шампион, е имал и друга оферта на масата. Тя е била около 10 милиона евро и Марио Гьотце, но е била отхвърлена. Причината за това според медиите в Италия е съмнение в това дали немският национал ще пасне на тактическата схема на Масимилиано Алегри.

Освен това той ще трябва да се бори за минути с Пауло Дибала, за когото бяха извадени над 30 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички