Обявиха топ 10 на най-добрите играчи в Европа


Обявиха топ 10 на най-добрите играчи в Европа

4317 0

УЕФА обяви имената на 10-те финалисти за най-добър играч на Европа за сезон 2014/15. Сред тях има само двама играчи, които не играха във финала на Шампионска лига - миналогодишния победител Кристиано Роналдо и звездата на Челси Еден Азар.

54 журналисти от страните-членки на организацията гласуваха свой топ 5 на най-добрите играчи, като най-добрият играч на планетата Лионел Меси е основен фаворит за наградата, която ще бъде връчена на 28-и август.

До тогава ще има още едно гласуване - за определянето на финален топ 3 от играчи, като списъкът ще бъде обявен на 12-и август.

Ето и 10-те номинации за най-добър играч в Европа:

Джанлуиджи Буфон - шампион на Италия за 4-и пореден път с Ювентус. Беше капитан на Ювентус в Шампионска лига, като "бианконерите" играха финал срещу Барселона. Освен това записа 50-и мач в квалификациите за Европейско първенство при 1:1 срещу Хърватия.

Еден Азар - отбеляза 14 гола за Челси и изведе тима до титлата в Премиър лийг за пръв път от 2010 година насам. Беше гласуван за №1 в английското първенство.

Лионел Меси - счупи рекорда на Телмо Сара от 251 гола в Ла Лига с хеттрик срещу Севиля на 22-и ноември. Завърши кампанията на Барселона с требъл и 58 гола във всички турнири. Завърши кампанията в Шампионска лига като голмайстор с 10 гола - заедно с Роналдо и Неймар. 

Неймар - фиксира крайния резултат 3:1 за Барселона на финала в Шампионска лига срещу Ювентус - един от десетте му гола в турнира. Вкара по един гол във всеки от мачовете срещу ПСЖ (четвъртфинал) и Байерн (полуфинал).

Пол Погба - вкара 8 гола за Ювентус в Серия А, а отборът му стана шампион. Даде важната асистенция на Мората за гола за 1:1 срещу Реал Мадрид в Шампионска лига, класирал "бианконерите"  на финал.   

Андреа Пирло - вкара фантастичен гол срещу Олимпиакос от пряк свободен удар в 100-тния си мач в Шампионска лига. Обявен за най-добър в Серия А за трета поредна година. Помогна на Ювентус да спечели титлата и Купата на Италия.

Кристиано Роналдо - завърши сезона като голмайстор в Ла Лига (48 гола) и подели същия приз в Шампионска лига (10 гола). Вкара рекордните за себе си 61 гола в сезон, в който изпревари Алфредо ди Стефано по голове. Вкара 5 гола в един мач за пръв път в кариерата си - срещу Гранада при 9:1. Завърши сезона в Ла Лига с три поредни хеттрика.

Луис Суарес - вкара два пъти срещу Манчестър Сити в първия мач от осминафиналите. Беше част от най-доброто трио в света, което отбеляза общо 122 попадения.

Карлос Тевес - вкара 20 гола за Ювентус в Серия А - най-доброто му постижение от сезон 2009/10. Беше част от националния отбор на Аржентина, който игра финал на Копа Америка.

Артуро Видал - вкара гола срещу Сампдория на 2-и май, който направи Ювентус шампион в Серия А. Беше част от селекцията на Чили, която стана шампион на Копа Америка. Той отбеляза 3 гола по време на турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички