Защо Серия А забрани на отборите да играят с един определен цвят екипи?


Защо Серия А забрани на отборите да играят с един определен цвят екипи?
Снимка: Getty Images

6331 0

От сезон 2022/23 футболните отбори в Италия вече няма да могат да играят със зелени екипи, а Серия А обяви решението си близо година по-рано, за да имат клубовете достатъчно време да си направят планове за бъдещата екипировка.

Защо се е стигнало до това странно на пръв поглед решение? Отговорът е много прост - телевизиите, които излъчват на живо мачовете от Апенините, са се оплакали, че зеленият цвят се слива с този на тревата по терена и по този начин често се случва зрителите да не виждат добре случващото се на него. 

На този етап не е ясно дали новото правило ще засегна изцяло тима на Сасуоло, чийто титулярен екип е в зелено с черни райета. През сезон 2020/21 само Аталанта и Лацио гостуваха в този цвят, но преди време Ювентус също имаше такъв модел.

Интересно е да се отбележи, че промяната се отнася както за тениските, така и за калците и гащите, с които играят футболистите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички