ВИДЕО: Наполи изпусна два гола аванс в луд мач с Интер


ВИДЕО: Наполи изпусна два гола аванс в луд мач с Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

1379 0

Наполи имаше страхотен шанс да се доближи до второто място в Серия А, но изпусна два гола аванс срещу Интер и стигна само до 2:2 срещу "нерадзурите" в мач от 26-ия кръг на Серия А.

Първото полувреме премина през преимущество на гостите, но Наполи имаше по-опасните положения, но до почивката гол не падна.

През вторите 45 минути обаче се развихри истинско шоу на "Сан Паоло", като в 51' Енрике отдясно центрира отлично на границата на малкия пеналт, а хапитанът Хамшик забоде с глава за 1:0.

В 63' двубоят изглеждаше приключил с победа за Наполи, след като нова бърза атака на домакините завърши с гол. Хамшик проби отляво и пусна към центъра за Игуаин. Аржентинецът с хубаво движение матира защитник и от границата на наказателното поле отбеляза хубав гол.

Това обаче не беше всички в мача, след като в 72' позабравеният стрелец на Интер - Паласио, върна "нерадзурите в мача".

Защитата на Наполи не се ориентира при атака на Интер и пред вратаря Гуарин успя да овладее. Той пусна за Паласио, който стреля необезпокояван и върна надеждата на гостите.

В 87' пък се стигна до най-скандалното положение в мача. Паласио се хвърли театрално на тревата в наказателното поле, но съдията "се върза" на номера и отсъди дузпа, показвайки червен картон на Енрике. Икарди беше точен и донесе точката на своите.

Това беше и първа дузпа, свирена срещу Наполи през този сезон, както и една от редките за Интер в последните две години. Благодарение на нея Интер остава в горната половина на таблицата, оставайки на 9-а позиция с 36 точки.

Наполи е с 10 повече, но не успя да се откъсне от Лацио в борбата за място в тройката. "Орлите" са на 3 точки зад възпитаниците на Рафаел Бенитес, а Рома е на второ място с 50 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички