Реферът изпусна Киево – Рома: юношески национал със счупен крак


Реферът изпусна Киево – Рома: юношески национал със счупен крак
Снимка: Getty images/Gulliver

2773 0

В изключително груб мач от 26-ия кръг на Серия А  Киево и Рома не си отбелязаха гол, а "вълците" вече могат само да мечтаят да догонят лидера Ювентус.

Двубоят загуби всякакво футболно достойнство след 15-ата минута. Тогава при сблъсък между Наинголан и десния защитник на домакините Фредерико Матиело, 19-годишният играч на домакините остана да лежи със счупен крак. В последствие стана ясно, че счупването е на две места.

Преотстъпеният от Ювентус и определян като надежда на Италия вероятно ще отсъства дълго от терените, но от този момент грубите влизания взеха превес над качествения футбол.

Грешка допусна и съдията на мача, който допусна безнаказаните грубости и започна да санкционира играчите едва след 35-ата минута.

В 5-ата минута Жервиньо проби от ляво и пусна към дузпата за Итурве, който обаче би над вратата.

Дарио Дайнели със задна ножица опита да засече центриране от корнер, но ударът му не се получи и Рома неутрализира опасността в 13-ата минута.

Тоти опита да изненада Киево, засичайки с воле центриране в наказателното, но топката бе слаба и попадна в ръцете на вратаря.

2 минути по-късно се получи изключително грозен сблъсък между Наинголан и Фредерико Матиело.19-годишният юношески национал, който излиза едва за втори път титуляр в мач от Серия А, бе заменен принудително тъй като остана със счупен крак след сблъсъка. Валтер Бирса го замени до края на срещата.

В следващите минути се наблюдаваше известно напрежение в двата отбора. Положения липсваха, но грубостите взеха връх. Очудващо главният съдия не показваше жълти картони.

Дарио Дайнели получи първото официално предупреждение в 37-ата минута, след като спря непозволено опит на Тоти да нахлуе в пеналта. След изпълнението на прекия свободен удар и Флоренци от гостите получи картон за тактически фаул, след като задържа с ръце играч на Киево, който можеше да организира опасна контраака.

В 40-тата минута и Наинголан бе официално предупреден след грубо и безсмислено влизане в средата на терена.

Най-чистото положение пропиля Жервиньо в 42-ата минута, когато получи пространство и нахлу в дясната половина на наказателно поле. Ударът му по земя премина покрай на Бизари, но облиза противоположната греда.

При подновяване на играта Киево имаше известно надмощие. Грубите влизания и балтиите обаче останаха водещи за духа на двубоя. Иско проби в наказателното поле в 49-ата минута, стигна до аутлинията и опита да намери свой играч към дузпата, но Наинголан изчисти в тъч.

Не бе изминала и минута, и нов фаул на Тоти срещу Радованович доведе до искри между двамата играчи. Съдията отново остана безмълвен.

Бост ян Цезар фулира капитана на „вълците” в центъра, за да спре атака и отнесе четвърти жълт картон в мача.

В 57-ата минута Паредес пробва вратаря по левия диагонал след брилянтен пас на Тоти, но стражът бе на мястото си.

В ответната атака Валтер Бирса приспа защитата и вратаря на Рома след франтален изстрел от границата на пеналта, но топката премина встрани от вратата.

В 60-тата минута Адам Ляич замени поочукания Франческо Тоти, а Паредес отстъпи мястото си на офанзивно настроения Верде.

5 минути по-късно Палоски от домакините отсъпи мястото си на Меджорини, който до края на мача се отчете с няколко далечни удара.

Хетемай получи жълт картон след като спря контраатака на засуетилия се Верде. Той вместо да напредне реши да чака своите съотборници да се включат.

Междувременно Итубе отстъпи мястото си на Пянич.

Пелисие пък отстъпи мястото си на Бота

В последните 10 минути гостите опитваха да пресират с идеята да не изостанат отново от лидера Ювентус, спасявайки илюзорните си шансове за титла. В завършващата фаза обаче те не демонстрираха никаква идея.

В 85-ата минута гостите претендираха за дузпа срещу Жервиньо, който бе побутнат с ръка от Скиелото. Съдията обаче остана безмълвен.

Верде имаше шанс за нещо повече с тежък изстрел малко извън наказателното поле в продължението. Ударът му обаче рикошира в гърба на защитник на домакините и излезе в корнер, след изпълнението на който бе свирен финала.

След този мач Рома събира 50 точки и изостава на 8 от лидера Ювентус, който е с мач по-малко.

Киево е 16-ти с 26 точки.

В останалите мачове от кръга:

Чезена – Палермо 0:0

Парма - Аталанта 0:0

Емполи - Дженоа 0:1

Удинезе - Торино 3:2

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички