Вентура още не е подал оставка, фаворит за мястото му е...


Вентура още не е подал оставка, фаворит за мястото му е...
Снимка: БГНЕС

806 0

Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура опроверга информациите, че е подал оставка минути след провала на "Скуадра Адзура" в опита да се класира за Мондиала в Русия. Това обаче се очаква да стане факт още днес, или най-късно утре, а за фаворит за негов наследник се спряга Карло Анчелоти, предаде БГНЕС.

Вентура се появи със закъснение на пресконференцията след злополучния мач с Швеция (0:0), който хвърли в потрес цяла Италия.

"Не съм подавал оставка, тъй като още не съм разговарял с президента на федерацията. Съжалявам, че закъснях, но исках да поздравя лично всеки един играч, с който имах честта да работя. Резултатът е много тежък, тъй като бях абсолютно убеден, а и играта днес го показа, че искахме да преодолеем всички препятствия. Дълги години се занимавам с футбол и знам какво е това. Гордея се, че бях част от националния отбор, гордея се, че работих с велики шампиони и с други играчи, които ще станат такива. Трябва да се извиня за резултата, да, но не и за нашите усилия и усърдната работа. Въпреки това разбирам, че резултатът е най-важното. Относно моята оставка, не е сега времето да обсъждаме това. Ще се срещна с президента на Италианската федерация и ще обсъдим ситуацията", каза Вентура след мача.

Междувременно авторитетният Gazzetta dello Sport, малко след неуспеха на представителния отбор, публикува материал, в който се споменават имената на четирима треньори, които могат да заменят Вентура. Това са безработният Карло Анчелоти, мениджърът на Челси Антонио Конте, треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри и наставникът на Зенит Роберто Манчини.

Анкета на вестника показа, че 70% от футболните фенове предпочитат Анчелоти да оглави отбора, 20% са за Конте, за Манчини и Алегри са някъде по 5%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички