Голям провал за Италия! Швеция ликува на "Сан Сиро"


Голям провал за Италия! Швеция ликува на "Сан Сиро"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2968 0

Италия за втори път в историята си ще пропусне Световно първенство, след като не успя да се справи с Швеция на баражите. За първи път от 1958 година италианците няма да са най-големия футболен форум. Двата тима не успяха да си отбележат гол на "Сан Сиро" и така благодарение на резултата от първия двубой, спечелен с 1:0. Шведите си осигуриха билет за Мондиала догодина.

Отборът не Швеция излезе изключително дефанзивно и разчиташе само на контратаки, което пък създаваше проблеми за Италия в нападение. Още в началото на срещата домакините претендираха за дузпа, след като техен играч бе спънат в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. В 13' и шведите поискаха дузпа, но отново без резултат, въпреки че топката удари ръката на Дармиан, макар и от близко разстояние. По-опасните ситуации бяха за "Скуадра адзура", в 16' Имобиле стреля от наказателното поле, но не от много удобна позиция и не успя да намери вратата.

В 27' и Кандрева имаше своята възможност, но и той не намери целта. Последните 5 минути бяха наситени с най-много положения пред вратата на Швеция. Отново Имобиле имаше невероятен шанс, измъквайки се от защитниците, но отново без гол. В 43' и Флоренци не успя да зарадва феновете на "Сан Сиро".

И през втората част събитията на терена се задържаха същите. В 54' воле на Флоренци мина встрани от дясната греда. В 67' отново същият играч пробва с удар от наказателното поле, но след рикошет топката удари напречната греда.

В добавеното време на срещата домакините отново поискаха дузпа, като отново имаше игра с ръка в наказателното поле, но съдията за пореден път не посочи бялата точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички