В специален мач за Ибра, капитана и треньора: Милан би и завзе върха в Серия А


В специален мач за Ибра, капитана и треньора: Милан би и завзе върха в Серия А
Снимка: Getty Images

1307 0

Милан даде старт на 21-вия кръг в италианската Серия А с категоричен успех с 3:0 над новака в елита Венеция. По този начин "росонерите" събраха 48 точки и изпревариха градския си съперник Интер на върха в подреждането. Трябва да се отбележи обаче, че "нерадзурите" са с цели два мача по-малко, с които лесно биха заличили изоставането си от две точки. Венеция пък остана със 17 пункта и далеч не на безопасно разстояние от зоната на изпадащите.

Двубоят бе специален за наставника на "росонерите" Стефано Пиоли, тъй като бе под номер 400 за него в Серия А. Той се превърна в 8-ия наставник, който записва толкова мачове в елита на Италия.

Милан тотално надигра своя опонент и не остави съмнения кой е по-качественият тим в днешния ден, като имаше предимство и при оправените удари, и при притежанието на топката, и общо взето във всеки важен аспект от играта.

Освен това тимът имаше късмета да открие резултата още във втората минута и да се лиши от напрежението от търсенето на бързия гол. Попадението бе дело на Златан Ибрахимович, който засече топката в опразнената врата след подаване отляво на Леао.

Така Венеция се превърна в 80-ия различен отбор, срещу който Златан се разписва в топ 5 на големите европейски клубни първенства. От 2000 година насам шведът е вторият играч, който се е разписвал срещу толкова тимове след Кристиано Роналдо.

Второто полувреме пък започна така, както и първото - с гол. В 48-ата минута Тео Ернандес се разписа след още една асистенция на Леао, а бранителят дори вкара още един гол десетина минути по-късно, реализирайки дузпа. Между двата му гола Свобода бе изгонен с директен червен картон и затрудни още повече ситуацията за своя тим (нарушението доведе и до дузпата).

За трети път в кариерата си Ернандес вкарва два гола в един мач в Серия А (срещу Парма и срещу Торино са другите два случая). Откакто се присъедини в Милан (сезон 2019/20), той е защитникът, който най-често е вкарвал по два гола в един мач в 5-те най-големи първенства на Европа.

За Милан предстоят две домакинства - първо на 1/8-финалите за Купата на Италия срещу Дженоа в четвъртък (13 януари), а след това и срещу Специя в Серия А (понеделник - 17 януари). Венеция пък гостува на Аталанта за Купата в сряда (12 януари), а впоследствие приема у дома Емполи в шампионата (неделя - 16 януари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички