Милан се справи безпроблемно с Рома на Моуриньо и не изпуска Интер в Серия А


Милан се справи безпроблемно с Рома на Моуриньо и не изпуска Интер в Серия А
Снимка: Getty Images

1583 0

В едно от големите дербита на 20-ия кръг от италианската Серия А Милан надигра Рома и победи с 3:1. Домакините имаха около два пъти повече опити за гол на "Сан Сиро", а освен това имаха и превъзходство при владеенето на топката. "Росонерите" изпуснаха доста чисти положения, а освен това на два пъти гредата ги лишаваше от още по-изразителен успех. В последните секунди дори Златан Ибрахимович изпусна дузпа.

Гостите завършиха с цели двама души по-малко срещата, след като първо в 74-ата минута Карсдорп получи втори жълт картон, а в последните секунди Манчини бе изгонен с директен червен картон, което доведе и до споменатата изпусната дузпа.

Нападението на домакините бе поведено от Оливие Жиру, докато Леао и Ибрахимович останаха на резервната скамейка. Именно френският нападател откри резултата след точно изпълнена дузпа в 8-ата минута. Така всички вкарани голове на Жиру в Серия А са при домакинства (5 гола).

Месиас удвои аванса за домакините в 17-ата минута, преди Тами Ейбрахам да върне разликата на едно попадение. 10-ина минути преди края на редовното време обаче появилият се от резервната скамейка Леао сложи край на интригата с гол.

С успеха Милан се доближи на една точка от градския си съперник Интер, който има 46, но е и с мач по-малко. Рома пък се отдалечи от топ 4 и остава с 32 пункта - 6 по-малко от четвъртия Аталанта, който е и с двубой пасив.

За Милан предстои гостуване на Венеция в края на седмицата (неделя - 9 януари), а след това и мач у дома от осминафиналите за Купата на Италия срещу Дженоа. Рома пък ще има нов тежък сблъсък - домакинство срещу Ювентус в неделя (9 януари), а седмица след това и нов мач у дома от Серия А - срещу Каляри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички