В Италия засипаха с похвали Гълъбинов: Гигантът, който продължава да наблюдава всички отгоре


В Италия засипаха с похвали Гълъбинов: Гигантът, който продължава да наблюдава всички отгоре
Снимка: Gulliver/GettyImages

1252 0

Андрей Гълъбинов бе засипан от похвали след великопелното си представяне с неговия Специя, който от този сезон е в Серия А. Българинът вкара първия гол за тима в елита в цялата му история, а вече има и 3 попадения, колкото имат Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку. Специално внимание му обърна и журналистът Джанлука ди Марцио, който е сред големите авторитети на Апенините.

"Височина един метър и деветдесет и три, сгънати ръце и тежки голове: Андрей Гълъбинов е свикнал да гледа към всички отгоре, но може би никога не е очаквал да бъде на върха в класацията за голмайстори в Серия А. Той бе вкарал 3 гола във всичките си двубои си в шампионата, а сега прави история със Специя, вкарвайки 3 само за няколко дни", започва анализа в сайта си.

"От друга страна, той е свикнал да се справя с височината си, наследено от семейното ДНК. Татко му е бил треньор по волейбол в България, дядо му е играл в ЦСКА. Семейни спортни традиции с различни нюанси, но всички насочени към експлоатация на много сантиметри и голяма височина: той не искаше да подражава на делата на никой от предците му. Той предпочита да прави разликата пред вратата, а не под мрежата, той избра да имитира своя идол Ибрахимович, който току-що е преминал като топ реализатор в Серия А. Вярно, Ибра не замина за Кротоне поради коронавируса и има мач по-малко, но кой знае за Андрей Гълъбинов какво означава да четеш такива числа на 31 години в първия си сезон като титуляр в Серия А А.

Страхотни изпълнения, които освен че остават завинаги в историята на Специя, драстично подновяват играча. Силен и решителен, както когато го изстреля в Новара. Там треньорът го накара да изживее най-добрите сезони. Сега Специя да разчита на голмайстора на Серия А Гълъбинов, гигантът, който продължава да наблюдава всички отгоре".

Въпреки отличното му представяне Гълъбинов не бе повикан в националния ни отбор, ето на кои се спря Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички