Исторически голове на Гълъбинов донесоха първа победа на Специя в Серия А


Исторически голове на Гълъбинов донесоха първа победа на Специя в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

1393 0

Андрей Гълъбинов влезе в историята на Специя, след като вкара две попадения за първата победа на тима в историята на Серия А срещу. Новакът в елита на Италия спечели при гостуването си на Удинезе с 2:0.

Българският нападател откри резултата в срещата в 29-тата минута. Той направи добра комбинация с Емануел Гиаси, който центрира в наказателното поле на Удинезе, а там Гълъбинов бе оставен непокрит и с глава вкара за 0:1! Задачата за Специя стана по-трудна, след като в 65-ата минута Клаудио Терци получи втори жълт картон и бе изгонен. Домакините натиснаха в търсене на изравнителен гол, но в последната минута отново дойде моментът на Гълъбинов. Голмайсторът получи пас по въздух от вратаря Йерон Зют и останал сам срещу стража на Удинезе не сбърка за 0:2!

По този начин Андрей Гълъбинов вече има 3 гола в първите си 2 мача от сезона в Серия А. С историческата си първа победа в елита на Италия тимът на Специя вече има 3 точки и е на 11-тата позиция в класирането. Удинезе пък е без точка след първите си два мача в Калчото.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички