Ювентус си гарантира място в четворката, но отново загуби Погба


Ювентус си гарантира място в четворката, но отново загуби Погба
Снимка: Getty Images

1043 0

Ювентус постигна важна победа в домакинството си на Кремонезе и така почти си гарантира място в топ 4 на Италия в края на сезона. "Бианконерите" надвиха с 2:0 след голове на Николо Фаджоли (55') и Глейсон Бремер (79'). Тимът запазва временната си втора позиция в класирането.

Лошата новина за "черно-белите" е загубата на халфа Пол Погба, който се контузи през първото полувреме. Това беше първи мач за него като титуляр за Юве през настоящия сезон. Не е изненада, че французинът напусна терена разплакан.

Ювентус стигна до първия си точен удар в мача в 30', когато резервата Аркадиуш Милик, заменил контузения Погба, стреля от дистанция, но Карнесеки отрази. Отговорът на Кремонезе беше мигновен, но изстрелът на Афена-Гиан не затрудни Матия Перин.

Стражът на гостите трябваше да се намесва и 2 минути по-късно, след изстрел на Бремер. След почивката неговата намеса запази резултата 0:0 и в 53' след изстрел на Адриен Рабио.

Две минути по-късно Ювентус празнуваше - Киеза върна към Фаджоли на границата на наказателното поле, а той с мощен удар превзе вратата на Карнесеки - 1:0.

В 74' Милик също стигна до гол, но заради засада той не беше зачетен. Ювентус натисна и в 79' стигна до второ попадение. В ситуацията след изпълнение на корнер Милик свали с глава за Бремер, той стреля, но бе блокиран. Ударът му с глава след това обаче влезе и донесе увереността на своя тим за крайния успех.

Пет минути преди края на редовното време Рабио стигна до опасен изстрел, след като бе оставен непокрит около вратата на Кремонезе, но Кирикеш се намеси и спря топката на голлинията. В последните секунди на двубоя вратарят на гостите спаси тима си от трети гол след удар на Федерико Гати с глава.

Ювентус има 69 точки на втората позиция, с 8 повече от най-близкия тим извън топ 4 - Милан. Кремонезе остава на предпоследната 19-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички