Ювентус се разправи с Милан и грабна Купата на Италия (ВИДЕО)


Ювентус се разправи с Милан и грабна Купата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3745 0

Отборът на Ювентус категорично надигра Милан във финала за Купата на Италия. "Старата госпожа" вдигна 13-а купа на страната, след като се наложи с 4:0 на митичния "Олимпико" в Рим.

През първата част попадения липсваха, като по-добрите възможности бяха за шампионите. Втората част стартира с добри атаки и от двата отбора, но Ювентус стигна до попадения след изпълнения на статични положения. Мехди Бенатиа на два пъти се разписа, а Дъглас Коста и автогол на Никола Калинич оформиха крайния резултат. 

Първото добро положение в срещата бе в 16'. Пауло Дибала стреля от воле в наказателното поле, но топката премина в страни от вратата на Милан.

В 34' се стигна до втора интересна ситуация за "старата госпожа". Хуан Куадрадо се озова в наказателното поле, но ударът му премина над целта.

Втората част започна много динамично. Двата тима редуваха добри положения пред противниковите врати, а в 56' се стигна до най-чистото положение. Пауло Дибала стреля по земя, а Джанлуиджи Донарума за пореден път доказа качествата си, като изби в корнер. След последвалото изпълнение на ъглов удар Мехди Бенатиа уцели външната страна на мрежата.

В рамките на 5' Ювентус на два пъти удари по съперника. Този път Бенатиа бе над всички при пореден корнер и заби топката в мрежата.

В 61' и Дългас Коста се разписа. Атакуващият футболист пое добре топката на дъгата и с хубав удар в близкия ъгъл парира Донарума - 2:0.

Донарума допусна фрапантна грешка в 64'. При центриране от корнер бе насочена топката към вратата, като стражът можеше лесно да улови. Той обаче изпусна кълбото на крака на Бенатиа, който с лекота я заби във вратата на "росонерите" за 3:0.

15' преди края на срещата отново при корнер се стигна до гол. Отново центриране пред Донарума, като този път Калинич надскочи всички, но вкара кълбото в собствената си врата.

Преди мача

Отборът на Ювентус ще търси дубъл през този сезон. По-рано този месец Наполи направи поредна грешна стъпка в битката за Скудетото, като по този начин титлата отново ще отиде в ръцете на "Старата госпожа". 

Милан има шанс частично да спаси своя сезон. В началото на кампанията очакванията бяха тимът да се бори за титлата, като постепенно преминаха в "класиране за Шампионска лига". В крайна сметка момчетата на Дженаро Гатузо могат да зарадват многобройните си фенове с победа на "Олимпико" днес.

Състави:

Ювентус: Буфон, Асамоа, Барзали, Бенатиа, Коста, Куадрадо, Дибала, Кедира, Манджукич, Матюиди, Пянич

Милан: Донарума, Бонавентура, Бонучи, Калабриа, Чалханоглу, Кутроне, Кеси, Локатели, Родригес, Романьоли, Сусо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички