Ювентус с нова издънка - завърши наравно в градското дерби с Торино


Ювентус с нова издънка - завърши наравно в градското дерби с Торино
Снимка: Getty Images/Guliver

3684 0

Ювентус направи пореден разочароващ резултат през сезона, след като завърши наравно 2:2 с Торино в градското дерби от Серия А. Така "бианконерите" рискуват да изостанат на цели 12 точки от лидера Интер, ако той вземе своя двубой срещу Болоня по-късно днес.

Всичко стартира отлично за "старата госпожа", която поведе в резултата чрез намиращия се в страхотна форма Федерико Киеза. Две неубедителни намеси на Шчесни обаче допринесоха за пълен обрат за домакините, които дори се виждаха като победители, но 10-ина минути преди края Кристиано Роналдо възстанови паритета. До края на мача Ювентус опита да спечели, но страхотни намеси на Сиригу и липса на късмет го лишиха.

Само след няколко дни за футболистите на Андреа Пирло предстои нов тежък мач - отложеният срещу Наполи от 3-ия кръг в Серия А. Двата тима играят един срещу друг в сряда, 7 април.

СЪСТАВИ

Торино: Сиригу, Ицо, Бремер, Бонджорно, Войвода, Ринкон, Мандрагора, Верди, Ансалди, Санабриа, Белоти

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Алекс Сандро, Данило, Бентанкур, Кулушевски, Киеза, Мората, Роналдо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

46' - 2:1! Пълният обрат е факт само няколко секунди след началото на втората част. Кулушевски сгреши и подари топката на Санабриа, който напредна и стреля с по-слабия си крак от малък ъгъл. Вратарят Шчесни обаче не се намеси по най-добрия начин и не успя да хване изстрела в близкия си ъгъл.

В следващите минути се заформи очакваният натиск на гостите, но те изпитваха сериозни трудности, когато трябваше да намират начини, чрез които да пробият противниковата отбрана. Така резултатът се запази непроменен половин час преди края.

79' - 2:2! Киелини засече центриране и топката се оказа пред Роналдо, който от непосредствена дистанция я засече в мрежата с глава.

Секунди след това гостите бяха много близо до това отново да поведат, след като Бентанкур стреля отдалеч, Сиригу докосна топката, а тя се отклони в страничния стълб до него.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха много активно срещата, като още в началните минути първо Киеза стреля мощно, но вратарят отрази, а след това домакините отговориха подобаващо с няколко атаки, които обаче не завършиха с точен удар.

13' - 0:1! Киеза размени двойно подаване с Мората и се озова в наказателното поле. Италианецът опита удар от малък ъгъл, а топката мина между краката на Сиригу, като така резултатът бе открит.

27' - 1:1! Ринкон стреля опасно отдалеч, а Шчесни успя да спаси, но топката се вдигна във въздуха и стана удобна за Санабриа, който скочи високо и успя с глава да я засече в мрежата, изравнявайки резултата.

До края на полувремето и двата отбора имаха няколко нелоши възможности да вземат превес в резултата, като това в особена степен важеше за "бианконерите", които в последните минути пропиляха възможности чрез Роналдо и Мората.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Старата госпожа" се завръща към ангажиментите си, след като мина прекъсването за двубоите на националните отбори. Юве се оттегли към тях с поредния разочароващ резултат за тази кампания - поражение с 0:1 от Беневенто.

Така ситуацията в Серия А стана още по-неприятна за "бианконерите", като мястото на техния старши треньор Андреа Пирло изобщо не е сигурно. Преди срещата с Торино в Италия се появиха информации, че предстоящите два мача ще са решаващи за Пирло.

Юве има две дербита за няколко дни. Първо е това с Торино, а през седмицата (07.03) следва отложеният двубой с Наполи, който е "на изчакване" още от 3-ия кръг. А колкото и пъти да сме го повтаряли през сезона за Ювентус - отборът просто няма право на грешки, ако иска да запази шансовете си за поредна титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички