Ювентус разгроми Парма, а Роналдо се превърна в герой и поведе при голмайсторите в Серия А


Ювентус разгроми Парма, а Роналдо се превърна в герой и поведе при голмайсторите в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

4340 0

Ювентус се върна на победния път в Серия А, след като разгроми безкомпромисно Парма с 4:0. В герой за "старата госпожа" отново се превърна суперзвездата Кристиано Роналдо, който отбеляза две попадения и и се изкачи на първото място при голмайсторите с 12 гола - 2 повече от Златан Ибрахимович (Милан) и Ромелу Лукаку (Интер).

Резултатът бе открит от Деян Кулушевски в 23-ата минута, а след това дойде и времето за 35-годишния голмайстор. Той удвои аванса на своя тим в 26-ата минута, като реализира с глава, но за да го стори, демонстрира феноменален отскок. Само две минути след началото на втората част той вкара и още един гол, след като добре отигра ситуация с по-слабия си ляв крак. Той бе заменен в 82-рата минута от Федерико Киеза, а от това се възползва Алваро Мората, който също изигра добър мач и заслужаваше да отбележи. Испанецът го стори с глава в 85-ата минута.

След успеха "бианконерите" изравниха втория Интер по точки и се доближиха на една от Милан. И двата гранда обаче са с по мач по-малко от Ювентус. Следващият двубой за футболистите на Андреа Пирло е съвсем скоро - във вторник (22 декември) от 21:45 часа българско време срещу Фиорентина. Той се явява и последен за тима през 2020 година. Парма пък гостува на Аталанта в същия ден.

СЪСТАВИ

Парма: Сепе, Якопони, Калиоло, Корнелиус, Къртич, Сом, Бруно Алвеш, Ернани, Осорио, Жервиньо, Куцка

Ювентус: Буфон, Данило, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Маккени, Бентанкур, Рамзи, Кулушевски, Роналдо, Мората

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:3! Още в началото на втората част преднината за "старата госпожа" стана класическа. Рамзи проби добре през средата на терена и отклони вляво към Кристиано Роналдо, който стреля с по-слабия си ляв крак и вкара втория си гол в срещата. 

Едва 2 минути след това домакините имаха страхотна възможност да се върнат в двубоя и да вкарат първи гол, но Джанлуиджи Буфон направи феноменална намеса и запази вратата си "суха".

В 55-ата минута Маккени засече центриране от ъглов удар, вратарят Сепе отрази, а Де Лихт довкара отбитата топка. Попадението обаче бе отменено, тъй като топката напусна очертанията при центрирането от корнера.

До средата на второто полувреме "бианконерите" пропиляха още няколко добри ситуации, като постепенно свалиха темпото позволиха на своя опонент все повече да разиграва и да атакува. Така домакините осъществиха няколко атаки, но отбраната на "старата госпожа" се справи, а Буфон отново бе на висота.

86' - 4:0! Алваро Мората също се записа сред голмайсторите, след като Бернардески центрира отлично, а нападателят нанесе безпощаден изстрел с глава и не остави шансове на Сепе.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Ювентус бе по-активният отбор на терена, като "бианконерите" създадоха няколко нелоши атаки в първия четвърт час, но въпреки това точно в 15-ата минута се стигна до най-чистото положение в срещата и то бе за домакините. Те организираха скоростна контраатака, а накрая Куцка се озова срещу Буфон, но стреля слабо по земя и опитният страж се справи.

23' - 0:1! Превъзходството на "старата госпожа" се отрази и на резултата в средата на първата част. Сандро центрира по земя в наказателното поле, а топката стигна до непокрития Кулушевски, който с прецизен удар по земя насочи топката в ъгъла и откри резултата.

26' - 0:1! Само няколко минути след първото попадение Юве удвои своя аванс чрез Кристиано Роналдо. Алваро Мората центрира отлично към португалеца, който демонстрира феноменален отскок и вкара с глава.

До края на полувремето футболистите на Андреа Пирло не спряха да атакуват, като почти през цялото време те бяха отборът, който притежаваше топката. Въпреки това, до трети гол не се стигна, а капитанът Леонардо Бонучи се отличи с най-големия пропуск. Той дойде в последните секунди, когато след изпълнение на ъглов удар топката попадна в него, а той от вратарското поле не успя да уцели вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Бианконерите" са с 24 точки от 12 мача и изостават с 4 точки от първия във временното класиране Милан. За първи път от години насам Юве изпитват такива затруднения във вътрешното първенство и не могат да окопират върха.

Ако искат да продължат невероятната си серия от поредни титли в Серия А, то играчите на Андреа Пирло нямат право на повече непредвидени грешки. Парма се намира във втората половина от класирането и клубът далеч не е сигурен за мястото си в елита.

Парма има с 6 точки повече от 18-ия във временното класиране - Дженоа. Трябва да се отбележи обаче, че тимът успя да спре временния лидер Милан само преди 6 дни, като двата отбора свършиха при равен резултат 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички