Ювентус пак се издъни в Серия А, този път в дербито с Наполи


Ювентус пак се издъни в Серия А, този път в дербито с Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

3541 0

Шампионът Ювентус  допусна поражение от Наполи с минималното 0:1 в дербито на кръга от италианската Серия А. Партенопеите стигнаха до успеха чрез точно реализирана дузпа от Лоренцо Инсиние през първото полувреме.

Така "бианконерите" остават трети с 42 точки - 7 по-малко от лидера Милан. Наполи пък скъси изоставането си от днешния съперник на едва 2 пункта, като се изравни по точки с Рома и Лацио.

Само след няколко дни - в сряда, 17 февруари, Юве гостува на Порто в първи мач от осминафиналния сблъсък в Шампионска лига. 5 дни след това тимът играе с Кротоне в Серия А. За Наполи пък предстои гостуване на Гранада в Лига Европа (четвъртък, 18 февруари), а в неделя ново гостуване - този път на Аталанта в шампионата.

СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Максимович, Марио Руи, Бакайоко, Жиелински, Политано, Инсиние, Лозано, Осимен

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Данило, Бентанкур, Рабио, Бернардески, Киеза, Мората, Роналдо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус започна доста по-силно втората част и стигна до няколко много добри ситуации през първите 10-ина минута. Кристиано Роналдо и Федерико Киеза обаче не успяха да се разпишат, а и стражът на домакините също се намесваше добре.

Около 60-ата минута "бианконерите" дори стигнаха до попадение, след като Киелини се пребори във въздуха и подаде с глава към Мората, който отблизо се разписа. Голът обаче бе правилно отменен заради засада.

До края на срещата мачът се игра изцяло пред вратата на Наполи, но гол така и не падна. Кристиано Роналдо и Алваро Мората имаха на няколко пъти отлични шансове, но или вратарят спасяваше, или ударът излизаше с малко в аут.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация в двубоя дойде в 18-ата минута, когато Лозано получи страхотно центриране в противниковото наказателно поле и стреля с глава, но ударът му мина съвсем близо до гредата и излезе в аут.

В 30-ата минута Киелини направи глупаво нарушение в собственото си наказателно поле, като удари с ръка съперник без топка. Съдията не отсъди нищо, но ВАР му сигнализира и той коригира решението си, за да посочи бялата точка. Инсиние се нае с изпълнението и не сбърка 31' - 1:0!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Бианконерите" са в серия от 3 поредни победи и ще търсят нов успех в преследването на лидерите в първенството Милан и Интер. В последните мачове пък Наполи показва колебания, като допусна две поражения в последните си три мача от Серия А.

Освен това, футболистите на Дженаро Гатузо отпаднаха за Купата на Италия на полуфиналите след поражение от Аталанта. Ювентус пък стори обратното и отстрани Интер, за да се класира за финала на Купата, което допълнително увеличи настроението в отбора.

В шампионата понастоящем "старата госпожа" заема третата позиция с 42 пункта, докато Наполи се нарежда шести с 37 точки. Милан е лидер с 49 пункта, но и с мач повече от Юве и партенопеите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички