Ювентус остана без фланелки на Роналдо - продаде планираните за сезона за няма и месец


Ювентус остана без фланелки на Роналдо - продаде планираните за сезона за няма и месец
Снимка: Twitter

3371 0

Кристиано Роналдо още не е изиграл нито един мач за Ювентус, но вече бие немислими рекорди. Всички фланелки с името и номера на португалеца, които клубът е бил поръчал за сезона, са продадени преди той изобщо да е започнал.

Роналдоманията в Торино и Италия взима неподозирани размери. През 2017 година италианският шампион е продал 41 000 фланелки на всичките си играчи. По-малко от месец след трансфера на Роналдо само от оригиналните му фланелки са продадени 55 000. Останали са само малък брой размер XXL и детски.

В Ювентус не са очаквали такива колосални продажби и са поръчали с 10-15% повече фланелки на играча. Сега трябва да се правят корекции, а новите фланелки ще бъдат готови през септември-октомври.

Чистите доходи от фланелки на Роналдо за Ювентус е в размера на 6,5 млн. евро. Ако темпът на продажбите се запази, в края на годината клубът ще бъде на плюс с 55-65 млн. евро само от фланелки, и то само от тези на португалеца. Такова нещо в Серия А досега не се е случвало.

Оригинална фланелка на Роналдо струва немалка сума - 135,7 евро. Изглежда, че италианският клуб няма защо да се безпокои дали ще си върне парите, платени за и на Кристиано. Тепърва той ще окаже ефект върху приходите от билети, както оказа върху тези от абонаментни карти. Отделно не са отчетени възможните приходи извън Италия от този толкова ценен "продукт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички