Ювентус не успя да победи Лацио в дербито от Серия А след гол в последните секунди


Ювентус не успя да победи Лацио в дербито от Серия А след гол в последните секунди
Снимка: Getty Images/Guliver

3490 0

Италианският шампион Ювентус завърши наравно 1:1 с Лацио в дербито на кръга в италианската Серия А. "Бианконерите" водеха до последните секунди след гол на Кристиано Роналдо, но Кайседо се превърна в герой за домакините, след като реализира в последния възможен момент.

Така футболистите на Андреа Пирло записаха 4-то равенство от 7 двубоя в първенството и се отдалечават от върха, където Милан играе по-късно и може да увеличи преднината си. Юве остава 3-ти с 13 точки, като на хартия може да бъде минат от 7 отбора след кръга (някои от тях обаче играят един срещу друг). Лацио е 9-ти с 11 точки от 7 мача.

Предстои прекъсване за изиграване на двубоите на националните отбори, като "бианконерите" се завръщат в действие на 21 ноември при домакинството си на Каляри. Следващият двубой за Лацио пък е гостуване на Кротоне на същата дата.

СЪСТАВИ

Лацио: Рейна, Фелипе, Ачерби, Раду, Марушич, Милинкович-Савич, Каталди, Алберто, Фарес, Кореа, Муричи

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Демирал, Бонучи, Данило, Бентанкур, Рабио, Фработа, Кулушевски, Роналдо, Мората

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10-ина минути от втората част Ювентус продължи да бъде по-активният отбор. Опасните атаки обаче липсваха и в двете посоки, като единствено се стигна до няколко удара отдалеч, но при нито един от тях не се наложи на някой от двамата вратари да се намесва.

"Бианконерите" създадоха на няколко пъи опасни атаки, като Роналдо, Кулушевски, Мората и Бентанкур бяха най-замесени в случващото се отпред. На няколко пъти португалецът се озоваваше на удобни позиции и опитваше да стреля или подава, но това не се получаваше поради добрата игра в защита от Лацио.

В 81-ата минута домакините от Лацио бяха много близо до изравнителното попадение. Адам Марушич игра с глава след добро центриране и насочи хубаво топката, но Шчесни се отличи с феноменално спасяване, за да запази преднината на своя отбор. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима започнаха във вихрено темпо и първо Лацио осъществи два опасни пробива, а само след няколко минути "старата госпожа" отговори със същото. Всички нападения обаче нямаха добър завършек, който да доведе до по-сериозно предпоставки за гол.

15' - 0:1! Кристиано Роналдо извежда напред в резултата своя отбор. Куадрадо получи страхотен пас отдясно, а след това подаде успоредно към португалеца, който не сбърка пред опразнената врата. 

В 21-ата минута Лацио се отличи с огромен пропуск. Милинкович-Савич се измъкна от засадата, получи подаване, след което отклони към Муричи, който обаче се размина с топката, която просто трябваше да уцели, за да изравни резултата. 10-ина минути по-късно и Кореа опита своя късмет след добър пробив и изстрел от наказателното поле, но ударът му попадна в ръцете на Шчесни.

В 37-ата минута Ювентус организира скоростна контраатака, която бе завършена от Роналдо. Той стреля отдалеч по земя, но ударът му мина покрай страничния стълб до Рейна. В случая португалецът имаше и опцията да подава наляво към включващия се на скорост Данило.

В 43-ата минута Кристиано Роналдо бе изключително близо до второто си попадение в двубоя. Португалецът получи подаване от Кулушевски в наказателното поле на Лацио, напредна и стреля технично, но изстрелът му се отклони в страничния стълб.

В самия край на полувремето Кулушевски проби добре, но бе съборен точно на границата на наказателното поле. Кристиано Роналдо застана зад топката и стреля силно, но Пепе Рейна се намеси добре и изби с една ръка.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През тази кампания изглежда най-големият конкурент на Ювентус за поредната титла в Серия А ще бъде събуждащият се гигант Милан. "Росонерите" дори вече имат преднина пред "старата госпожа", след като са си взели всички двубои дотук с изключение на 1 - равенство 3:3 с Рома.

От друга страна, футболистите на Андреа Пирло не започват по мечтан начин кампанията и имат цели 3 равенства от първите 6 двубоя. Едното е също срещу Рома, но другите две дойдоха неочаквано за всички около тима - срещу Верона и срещу Кротоне.

Лацио стартира дори една идея по-зле от днешния си съперник, като е с 10 точки (2 по-малко от Ювентус) след 6-те мача. Безспорно и за двата тима е много важна победата днес, а Кристиано Роналдо е жаден за голове след времето извън терена поради коронавирус. За съжаление, Чиро Имобиле е аут заради положителен тест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички