Ювентус изпусна куп положения и накрая Буфон трябваше да спасява победата


Ювентус изпусна куп положения и накрая Буфон трябваше да спасява победата
Снимка: Guliver/GettyImages

1888 0

Спечелен двубой едва не беше изпуснат от контрола на Ювентус, след като италианският шампион много трудно надделя над Болоня с 2:1, въпреки че почти през цялото време диктуваше случващото се на терена, а Кристиано Роналдо и компания направиха куп пропуски пред вратата на Скорупски. 

След сериозен домакински натиск и няколко разбърквания в наказателното поле домакините стигнаха до гол чрез Кристиано Роналдо. Той нахлу в наказателното поле и с финт успя да се отдели достатъчно от съперников футболист и прати топката с мощен удар между лявата греда и плонжа на вратаря - 1:0. 

Последваха доста пропуски на "бианконерите" и това беше наказано в 26', когато при слабо избиване от защитник топката стигна до Данило, който от 12 метра диагонално прати фантастичен удар в горния ляв ъгъл на вратата - 1:1. До края на полувремето Роналдо, Игуаин и Бернардески имаха шансове за гол, но до такъв не се стигна и "старата госпожа" не успя да се оттегли на почивка с аванс. 

Веднага след 15-минутната пауза домакините натиснаха много здраво своя опонент и голът беше въпрос на време. Моментът на истината настъпи в 56', след като първо удар на Роналдо беше блокиран, но след това стигна до Пянич, който от 10 метра бе точен и донесе победата на своите. Това обаче не беше и краят на мача. 

Роналдо беше отказан от Скорупкси на няколко пъти, като вратарят запази своите в мача до самия край. Бернардески и Куадрадо също не успяха да го преодолеят, а това можеше да донесе точката на Болоня в края. В последните секунди при центриране от пряк свободен удар Сантандер засече с глава и уцели греда, а при последвалото разбъркване отново той стреля със задна ножица, но с блестящо спасяване Буфон изби в корнер и донесе победата на своите - 2:1 за "старата госпожа".

Макар и пестелива, победата поставя под напрежение Интер, който гостува на Сасуоло в неделя. Разликата между двата отбора в момента е 4 точки. Иначе възпитаниците на Маурицио Сари остават единствените непобедени в Италия след 7 победи и 1 равенство. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички