Ювентус едва-едва отстрани Дженоа в мач за Купата на Италия


Ювентус едва-едва отстрани Дженоа в мач за Купата на Италия
Снимка: Guliver/GettyImages

1513 0

Италианският гранд Ювентус за пореден път демонстрира сериозни слабости в защита и едва едва се добра до 1/4-финалите на Купата на Италия, след като се нуждаеше от 30 минути продължения, за да надделее с 3:2 над Дженоа в последен мач от програмата в сряда. 

Ювентус взе комфортен аванс още в първата половина на полувремето. Във 2' Кулушевски беше перфектно изведен от Киелини в половината на Дженоа и с премерен удар вкара първото попадение в мача. 20 минути по-късно отново бившият играч на Аталанта бе с ключова роля, след като изведе Мората на чиста позиция за 2:0. 

Натискът на "бианконерите" обаче намаля след комфортния развой на събитията и още в 28' гостите намалиха. След балонна топка в наказателното поле Чибора стреля слабо, но Буфон се намеси много слабо и пасивът на "грифоните" бе намален - 2:1. Доминацията на домакините продължи, но два гола на тима бяха отменени и още две добри положения - пропилени. 

Ювентус изпусна две нови ситуации за старт на второто полувреме и можеше да бъде наказан за това още в 53'. Бившият играч на тима Марко Пяца стреля много добре от дистанция, но ударът му срещна гредата.

Постепенно Юве видимо се отпусна и бе наказан. В 74-ата минута Филипо Мелегони бе оставен твърде дълго време да си нагласи топката пред наказателното поле и с прекрасен диагонален удар вкара за 2:2.

Наложи се в игра да влезе и Кристиано Роналдо. В добавеното време той си изработи фаул, след което го изпълни, но не успя да уцели вратата - продължения в мача. 

В 105' Ювентус успя да пробие стената на Дженоа, след като Мората проби към наказателното поле, опита да подаде топката към нахлуващия пред вратата Роналдо, пасът беше пресечен, но кълбото се озова у резервата Рафиа - удар и 3:2 в полза на шампионите. Така Ювентус се добра до следващия етап на Купата на Италия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички