Ювентус дава началото на едно от най-вълнуващите първенства


Ювентус дава началото на едно от най-вълнуващите първенства
Снимка: Getty Images/Guliver

1378 0

Едно от най-вълнуващите първенства започва днес. Футболният сезон в Серия А стартира, а в откриващия мач ще видим съперничеството между шампиона Ювентус и Парма.

Осемкратните шампиони ще се стремят да спечелят деветата си поредна титла в Серия А през този сезон. Борбата им за първенство ще започне през уикенда в гост на мач на стадион "Енио Тардини". Маурицио Сари ще ръководи отбора след напускането на Масимилиано Алегри, но в първите двубои няма да е до отбора, тъй като лекува пневмония.

Големият преследвач от последнте сезони на "бианконерите" - Наполи ще се изправи срещу Фиорентина в гост на мач на стадион "Артемио Франки" в събота. В неделя Рома ще приеме Дженоа на "Стадио Олимпико", докато Милан ще се изправи срещу Удинезе. Интер ще играе първата си официална игра, след като клубът назначи Антонио Конте за нов наставник. Клубът ще бъде домакин на Лече в първия им мач за сезона на стадион "Сан Сиро" в понеделник.

Италианската Серия А е третата най-ценна лига в Европа с обща стойност 5,16 млрд. евро  пазарна стойност на играчите след английската Висша лига и испанската Ла Лига. Общо 16 различни отбора са спечелили титлата в Серия А след сезон 1897/1898. Ювентус все още са водачи с 35-те си отличия, побеждавайки Милан и Интер, които са с 18.

Междувременно още преди старта на шампионата вече е поставен рекорд. Общо осем футболисти турски произход ще играят в Серия А този сезон, което бележи най-големия брой в историята на лигата.

Освен турските международни играчи Ченгиз Юндер от Рома и Милан Хакан Чалханоглу към тях се присъединяват и нови попълнения.  Защитникът Мерих Демирал се присъедини към Ювентус от Сасуоло през летния трансферен прозорец. Сасуоло замени Демирал с друг турски защитник Мерт Мулдур от австрийския Рапид.

Рома закрепи отбранителната си линия с Мърт Четин от турскара Суперлига за 3 милиона евро. Роденият в Турция германски защитник Корай Гюнтер ще остане в Серия А този сезон, играейки за Верона. Синан Гюмюш се присъедини към Дженоя от турския клуб Галатасарай в летния трансферен прозорец. Роденият в Турция германски играч Емре Джан, който играеше в Ливърпул през 2018 г., ще прекара втория си сезон в Серия А с Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички